Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Sjuksköterska inom LSS och/eller socialpsykiatri

Arbetsbeskrivning

Vi söker engagerade och erfarna sjuksköterskor som är redo att ta sig an en givande roll inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och/eller inom socialpsykiatri. Om du är passionerad, medkännande och vill göra verklig skillnad i människors liv, är det här din chans att vara med och forma en positiv framtid för våra patienter. Tillsammans gör vi Gävle värdefullt.

Vi är en etablerad organisation som arbetar inom LSS och socialpsykiatri, och vår målsättning är att erbjuda högkvalitativ vård och stöd till personer med olika behov. Vi tror på en personcentrerad och helhetsinriktad vård, och vi letar nu efter flera sjuksköterskor som delar vår vision.

Som sjuksköterska inom kontor Hälso- och sjukvård har du en betydande och framträdande roll, här tillvaratas din kompetens och du blir en viktig del i teamet kring våra patienter.

Vårt team består av elva kollegor som har omvårdnadsansvaret för alla patienter på kommunens service och gruppbostäder inom LSS och socialpsykiatri. Det är boenden för personer med funktionsvariationer och för personer med psykiatriska diagnoser. Dessa boenden är utspridda i vår kommun, vårt kontor är belagt på Flemminggatan i Gävle.

Som omvårdnadsansvarig sjuksköterska arbetar du förebyggande för att främja patienters hälsa och välbefinnande. Du ansvarar för bedömningar och dokumentation enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Dina arbetsuppgifter innebär medicin hantering, vårdplanering, bedömning och hantering av fysiska och psykiska hälsoproblem, utveckla och implementera individuella vårdplaner och skapa en trygg och stödjande miljö för våra patienter.

I ditt dagliga kommer du arbeta med att handleda omvårdnadspersonal, du inspirerar och motiverar till att ta ansvar för omvårdnadsarbetet och delegerade arbetsuppgifter samt följer upp planerade och utförda insatser. En viktig del är kvalitetsutveckling och samverkan med andra yrkesgrupper, samverkansparter och kollegor.

Som sjuksköterska inom enheten för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatrin erbjuder vi dig ett flexibelt arbete, där du kommer att utföra ordinarie hälso-och sjukvårdsuppgifter, arbeta förebyggande och ha stort fokus på kunden.

Tjänsten är förlagd till största delen av arbete på dagtid men i schemat ingår det kväll- och helgtjänstgöring. Vi har löpande intervjuer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som arbetat som sjuksköterska ett par år, det är meriterande om du har arbetat inom psykiatrin eller LSS sedan tidigare eller om du en vidareutbildning riktat mot psykiatri.

Du kommer behöva köra bil i tjänsten därav är krav på körkort för manuellt växlad bil och körvana. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Dokumentationsvana gärna från systemet Treserva är meriterande.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete vilket ställer krav på att du är flexibel och snabbt kan ställa om och ta beslut utifrån patientens och verksamhetens behov. Du bedriver arbete på ett patientsäkert sätt och tar initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter. För att lyckas i din roll som sjuksköterska ska du kunna prioritera väl bland dina arbetsuppgifter och ha förmågan att hitta alternativa lösningar på uppkomna problem. Vidare har du god kommunikativ förmåga och anpassar ditt språk utifrån mottagaren.

Då du är länken till anhöriga och annan omvårdnadspersonal är du duktig på att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Med en god samarbetsförmåga hanterar du arbetssituationer med ett gott omdöme och hög integritet. Du inger förtroende, skapar tilltro och tillit och sprider lugn.

Om du är redo att ta steget mot en givande karriär inom LSS och socialpsykiatri och vill vara med och göra en positiv skillnad i människors liv, ser vi fram emot din ansökan. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för våra patienter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 4

Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

Referensnummer: C196675

Sök jobbet här

Facklig företrädare

Maria Forsström
Vårdförbundet
E-post: maria.1.forsstrom@gavle.se

Kontaktperson

Ann-Cathrine From
Enhetschef HSL Öst
Telefon: 026- 17 94 85
Mobil: 073-980 34 89
E-post: ann-cathrine.from@gavle.se