Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Stödassistent

Arbetsbeskrivning

Är du en person som tycker om att arbeta med människor och stödja dem utifrån deras individuella behov? Då kanske vi kan erbjuda dig en tjänst som stödassistent! Tillsammans gör vi Gävle meningsfullt!
Som en del av vårt team kommer du vara en viktig del av vår fortsatta utveckling. Just nu är vi en mindre verksamhet, men vi utökar vår verksamhet i höst. Detta ger dig möjligheten att vara med och påverka verksamhetens framtid och göra verklig skillnad.
Under dagarna på Hemlingby har vi olika aktiviteter så som ipad, utevistelse, sinnesstimulering och dessa aktiviteter gör du självständigt tillsammans med en brukare. Vi lägger stor vikt vid att brukarna utifrån sin dagsform får en bra och stimulerande dag.
Du kommer att vara en del i att utveckla verksamheten så dina idéer och kreativa sidor har alla möjligheter att få blomma.
På Hemlingby arbetar du utifrån ett Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt för att tydliggöra och anpassa utifrån varje persons förutsättningar. I ditt bemötande arbetar du för att brukaren möts på sin nivå och får det stöd hen behöver. Du ska kunna arbeta självständigt utifrån upprättade målsättningar, riktlinjer, aktiviteter och upprätta individuella genomförandeplaner. Du ansvarar för planering genomförande, utvärdering samt uppföljning av verksamheten. Även självständigt kunna ta beslut, handleda, stödja brukarna som vistas dagligen på Hemlingby, både på individ och gruppnivå samt dokumentera detta i journal.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har godkänd utbildning från omvårdnads- och/eller pedagogisk utbildning på lägst gymnasienivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha god dokumentations- och datorvana då det ingår att föra medicinsk och social dokumentation. Därför är också viktigt att du kan uttrycka dig i det svenska språket både muntligt och skriftligt.
Du har också längre erfarenhet från målgrupper inom LSS och kunskap om alternativa kommunikationssätt och förmåga att anpassa kommunikationen till olika situationer efter olika individers förutsättningar och behov.
Meriterande för tjänsten är utbildning av tydliggörande pedagogik, erfarenhet av lågaffektivt bemötande, medicinsk delegering samt kunskap om alternativ kompletterande kommunikation. Viktigt att du har B-körkort och körvana.
Som person har du förmågan att arbeta med andra människor. Du inger förtroende, skapar tilltro och tillit samt har förmåga att sprida lugn och stabilitet.
Du tar egna initiativ, är modig och har förmågan att skilja på sak och person. Att vara en lagspelare faller sig naturligt för dig och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt.
Du ser möjligheter i förändringar.
Du har förmågan att leda, motivera och inspirera andra och får dem att utvecklas och må bra. Du skapar tillitsfulla relationer och får andra att känna sig trygg.
I enlighet med Gävle kommuns värdegrund har du ett gott bemötande och värnar om hög kvalitet i ditt arbete. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-09-02 Tillträde 2 september eller enligt överenskommelse

Antal platser: 3

Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Hemlingby EDV söker stödassistent
Enheten för daglig verksamhet ansvarar för sysselsättning/aktivering för personer enligt 9:10 LSS personkrets 1 och 2 dels på egna arbetsplatser, dels företagsgrupper och enskilda platser. Enheten har idag ca 500 brukare och 120 medarbetare.
Vill du vara en del av ett team och arbeta i en verksamhet som ger meningsfulla möjligheter till personer med måttligt intellektuell funktionsnedsättning och personer med autism/autism spektrumtillstånd. Då kan Hemlingby vara den perfekta platsen för dig! Vi är en verksamhet inom Daglig verksamhet, LSS.

Ansökan

Ansök senast: 2024-07-30

Referensnummer: C198226

Sök jobbet här

Fackliga företrädare

Ever Alvarado
Vision
Telefon: 026 - 17 99 05
Mobil: Vision direkt 0771-44 00 00.
E-post: ever.alvarado@fv.vision.se

Hanna Romin
Kommunal
Telefon: 026 -17 99 16

Kontaktperson

Mikaela Backman
Enhetschef
Telefon: 026-17 94 81
E-post: mikaela.backman@gavle.se