Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Gruppchef kulturskolan

Arbetsbeskrivning

Kulturskolan i Gävle är en unik mötesplats för musik och teater, bild och media, cirkus och dans för barn och ungdomar upp till 20 år. Vi har åldersindelade grupper i bild, cirkus, dans, film, foto, körsång, teater samt flera orkestrar och ensembler varje vecka. Barn och ungdomar kan spela ett instrument på sin vanliga skola dagtid eller hos oss eftermiddag
eller kväll. Tillsammans är vi ca 50 pedagoger och administrativ personal och har en stor verksamhet med över 2 500 aktiviteter varje vecka där vi samverkar med kommunens grundskolor. Kulturskolan driver även ett omfattande El Sistema-arbete.

Söker du en utmaning i kultursektorn? Vill du vara med och leda Kulturskolan i Gävle och därmed skapa kreativa möjligheter för barn och unga? Vi erbjuder dig en stimulerande roll i en dynamisk och kreativ miljö som hela tiden utvecklas. Gör Gävle ännu mer kulturellt tillsammans med oss!

I din roll som gruppchef kommer du att spela en viktig roll i att skapa en trygg och stimulerande miljö där eleverna kan utveckla sina talanger och utforska sin kreativitet. Du kommer att ha en nyckelroll i att leda en verksamhet som erbjuder högkvalitativ undervisning med ett brett utbud av kulturaktiviteter så som musik, dans, teater, cirkus, bild, film och foto. Vår verksamhet ökar ständigt i popularitet och efterfrågan, vilket vi är stolta över. Vi har påbörjat ett förändringsarbete för att anpassa organisationen till vår tillväxt och samhällets behov. I det arbetet kommer du ha en viktig roll där du är med och formar och utvecklar verksamheten samt leder den i förändring.

Du är direkt underställd enhetschefen för Mötesplatser och unga, en enhet som samlar kulturskola, fritidsgårdar och lovverksamhet för barn och unga. Du har personalansvar för ett tjugotal medarbetare på kulturskolan. Du utvecklar verksamheten samt skapar förutsättningar för medarbetarskapet genom att skapa ett öppet arbetsklimat och arbetssätt. Vidare ansvarar du för att leda, fördela och följa upp arbetet. Till din hjälp och i ett nära samarbete arbetar du tillsammans med enhetens övriga chefer samt administrativ personal.

Du samverkar både internt och externt med andra kultur- och utbildningsorganisationer i kommunen och regionen. Arbetet inom kulturavdelningen har ofta fokus på gemensamma frågor, vilket innebär att du är engagerad i hela kulturområdets resultat och utveckling.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med pedagogik- eller kulturinriktning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du är en trygg och erfaren chef/ledare med goda kunskaper och erfarenheter av verksamhetsstyrning, ekonomi-, personal och arbetsmiljöfrågor. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta professionellt inom kulturområdet. Det är för tjänsten meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i tjänsten har du har en förståelse för helheten och förmågan att ange riktningen för verksamheten samt att klargöra varför våra mål är viktiga. Du har mod och omdöme att fatta beslut och tar ansvar för dessa. Du kommunicerar tydligt och förklarar orsakerna till beslut samt underbygger argument med fakta. Du samtalar och agerar förtroendeingivande i olika sammanhang samt skapar en öppen dialog där du ger, söker och tar konstruktiv feedback.

Du kan leda i förändring och har förmågan att hantera oklara situationer samt vågar prova nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten. Du ser vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat. Din förmåga att se möjligheter och lösningar kännetecknar dig!

Du har ett närvarande ledarskap där du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar till individuell utveckling. Genom att tillvarata medarbetarnas kompetenser skapar du engagemang och delaktighet. Du är lyhörd och visar mod att agera när det behövs och skapar en stödjande, och tillitsfull kultur utifrån vår värdegrund där våra gemensamma framgångsfaktorer är samarbete, bemötande och kvalité. Du har ett prestigelöst förhållningssätt i samarbete med andra.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner:
DIK- Kristin Johannesson, 076-518 97 09, kristin.johannesson@gavle.se
Ledarna- Dan Persson, ledarna@ledarna.se
Sveriges lärare- Anna Söderlund, 026-17 99 58, anna.soderlund@gavle.se
Sveriges skolledare- Viktoria Eriksson, 026-17 95 48 viktoria.2.eriksson@gavle.se
Vision- Eva -Lena Thunberg, 026-17 94 30, eva_lena.thunberg@gavle.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Livsmiljö Gävles medarbetare gör Gävle vackrare, säkrare och mer händelserikt. Varje dag ger vi människor upplevelser samtidigt som vi bygger, utvecklar och påverkar dagens och framtidens samhälle. Dina insatser har stor påverkan på gävlebornas vardag. Vi erbjuder dig ett betydelsefullt, stimulerande och utvecklande arbete. Vi gör så att Gävle växer och ger gävleborna spännande upplevelser.

Kulturavdelningen har totalt ca 200 medarbetare och arbetar med Bibliotek och kulturhus, Konserthus och symfoniorkester, kulturskola, eventområdet Gasklockorna, kultursamordning samt Gävle Konstcentrum. Avdelningen har även ansvar för
kommunens föreningsdrivna fritidsgårdar samt bidragsfördelning till föreningar och civilsamhälle inom kultur- och folkbildning.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-11

Referensnummer: C198587

Sök jobbet här

Kontaktperson

Linda Williams Mattsson
Enhetschef
Telefon: 026-17 81 35
E-post: linda.williams_mattsson@gavle.se