Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Hemkunskapslärare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara delaktig i elevers lärande och utveckling? Gillar du att se elever växa och utvecklas och är bra på att bygga förtroendefulla relationer? Bra, då kan detta vara en tjänst för dig! Kom och gör Gävles framtid tillsammans med oss!

Som hemkunskapslärare till anpassad skola kommer du arbeta med undervisning, ha klassansvar samt ansvar för kartläggning, planering, genomförande och utvärdering av lektioner. Arbetet utförs enligt beslutade mål och riktlinjer. I arbetsuppgifterna ingår även att tillsammans med dina kollegor utforma en bra, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Du utmanar och stödjer eleverna så att de når goda studieresultat. Arbetet utförs i samarbete med andra pedagoger, elevhälsa, vårdnadshavare samt med andra aktörer utanför skolan.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 250620 med tillsättning så snart som möjligt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i hemkunskap. Du är förtrogen med och har kunskap om läroplanen för anpassad grundskola. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete på anpassad skola och det är meriterande om du har arbetat med alternativ kommunikation (AKK) och utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.
Tjänsten förutsätter att du har kunskap om och erfarenhet av arbete med digitala verktyg och att du har en förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som är trygg i din roll som lärare och som planerar och prioriterar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du är även nyfiken, kreativ och öppen för nya lösningar och har en förmåga att anpassa efter elevers olikheter.
Du lyssnar, visar empati och respekt men du är även prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag.

I enlighet med Gävle kommuns värdegrund har du ett gott bemötande, en god förmåga att samarbeta och värnar om hög kvalitet i ditt arbete.

Du ska kunna uppvisa ett belastningsregister från polisen för arbete inom skola eller förskola.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-08-19

Antal platser: 1

Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och anpassad skola. Vi arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och klara sin utbildning. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Tillsammans gör vi så att Gävles barn och elever når sina mål.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

Referensnummer: C199232

Sök jobbet här

Facklig företrädare

Linda Olström
Sveriges Lärare
Telefon: 0790729966
E-post: linda.olstrom@gavle.se

Kontaktperson

Anette Janhans
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 26 97
Mobil: 070 – 084 86 78