Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Biblioteket söker timvikarier

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i en kreativ miljö där människor möts, erfarenheter utbyts och idéer väcks? Bra! Då kan du vara den vi söker till biblioteken i Gävle.
Kom och gör Gävle fullt av mötesplatser tillsammans med oss! Som timvikarie på Gävle bibliotek har du en viktig roll i att representera biblioteket. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att bemanna biblioteken samt att möta och vägleda våra besökare. Andra arbetsuppgifter, så som bokuppsättning kan förkomma. Med ett välkomnande förhållningssätt arbetar du för trygghet och öppenhet i verksamheten och lokalen för såväl besökare som medarbetare.

Biblioteket är en offentlig plats där alla ska bli bemötta med respekt. I den här rollen ska du finnas till hands för besökarna och du kommer att träffa mycket människor när du rör dig runt i biblioteket, därför krävs det att du har lätt att ta kontakt med människor och tycker om att ge bra service.
Stadsbiblioteket är öppet 365 dagar om året, arbete kvällar och helger förekommer.

Vi söker dig som

Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning med inriktning som bedöms som relevant utifrån arbetsuppgifter. Du ska även ha läst kurser på universitet/högskola inom litteraturvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap, eller andra för tjänsten relevanta ämnen är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek. Vidare har du kunskap om, och erfarenhet av, arbete med digitala verktyg samt erfarenhet av arbete inom service och kundbemötande.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med folkbildning och hjälpa människor med allt från vägledning och handleda vid självbetjäningsautomaten, datorn, eller någon annan digital enhet till att hitta lästips till den som redan läst allt eller inte läst alls! Arbetet innefattar att bemanna biblioteket och samverkan med kollegor inom enheten och inom Gävle kommun är en viktig del av jobbet.

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Antal platser: 3

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.
Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Livsmiljö Gävles knappt 500 medarbetare gör Gävle vackrare, säkrare och mer händelserikt. Varje dag ger vi människor upplevelser samtidigt som vi bygger, utvecklar och påverkar dagens och framtidens samhälle. Dina insatser har stor påverkan på gävlebornas vardag. Vi erbjuder dig ett betydelsefullt, stimulerande och utvecklande arbete. Vi gör så att Gävle växer och ger gävleborna spännande upplevelser.

Ansökan

Ansök senast: 2024-07-28

Referensnummer: C200023

Sök jobbet här

Kontaktperson

Bemanningsenheten
E-post: rekrytering.vik@gavle.se