Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Biträdande rektor Sörby FO

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad för våra barn genom att fortsätta driva och utveckla förskolans verksamhet framåt? Bra, då kanske du vill bli en del av vårt team i Sörby förskoleområde. Gör Gävles framtid tillsammans med oss!

Som biträdande rektor och pedagogisk ledare har du direktansvar för någon del av områdets totala förskoleverksamhet. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare leda arbetet med en tydlig inriktning mot barns lärande och utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på förskolans olika styrdokument.

Som biträdande rektor har du ansvar för barn-, personal-, ekonomi- och utvecklingsfrågor för dina förskolor. Du ansvarar för rekrytering av förskolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljö- och kvalitetsarbete.

Du arbetar på uppdrag av rektor och ingår i Sörby förskoleområdes ledningsteam, i teamet ingår rektor, fem biträdande rektorer, ledningsstöd/kvalitetsutvecklare och skolassistent. Glädje är ett ledord när vi tillsammans utvecklar områdets verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet.

Du får stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik, kommunikation och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har pedagogisk universitets- högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete och utvecklingsarbete inom Förskola.
Du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete från förskola och är väl förtrogen med förskolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.

Du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning och av att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling.
Det är meriterande för tjänsten om du genomgått rektorsutbildningen.

Du leder och följer upp med tillitsbaserat ledarskap och utifrån förståelsen för helheten anger du riktningen för verksamheten och klargör målen och varför de är viktiga. Du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar till individuell utveckling för att skapa motivation samt stödjer medarbetarna genom ett närvarande ledarskap.

Du kommunicerar tydligt och förklarar orsakerna till beslut samt underbygger argument med fakta. Du samtalar och agerar förtroendeingivande i olika sammanhang och är bra på att skapa en öppen dialog. Du ger, söker och tar konstruktiv feedback.

Du planerar och organiserar ditt arbete, har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser och följa upp samt avsluta aktiviteter. Du har ett prestigelöst förhållningssätt i ditt samarbete med andra.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och anpassad skola. Vi arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och klara sin utbildning. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Tillsammans gör vi så att Gävles barn och elever når sina mål.

Sörby förskoleområde innefattas av stadsdelarna, Sörby, Hemlingby och Andersberg. Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och likvärdiga förskolor med hög kvalité. Området består av tio förskolor och över 800 inskrivna barn och cirka 180 medarbetare. Våra prioriterade målområden är flerspråkighet, digitalisering, lärande för hållbar utveckling, normer och värden och natur/teknik/entreprenörskap.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-11

Referensnummer: C200859

Sök jobbet här

Fackliga företrädare

Christina Selhammer
Sveriges lärare
Telefon: 026-17 83 83
E-post: christina.selhammer@gavle.se

Marie Sterner
Kommunal
Telefon: 026-17 99 14
E-post: mari.sterner@gavle.se

Niklas Hedqvist
Sveriges Skolledare
E-post: niklas.hedqvist@gavle.se

Kontaktperson

Liselott Rönngren
Rektor Sörby FO
E-post: liselott.ronngren@gavle.se