Hitta gällande detaljplaner

I Planarkivet hittar du alla gällande detaljplaner i Gävle kommun. Här kan du enkelt se om det finns någon gällande detaljplan i området du är intresserad av och vad den i så fall innehåller.

I planarkivet kan du söka på valfritt område för att se om det finns någon gällande detaljplan för just det området. Du kan därefter gå in i detaljplanen och se vad som gäller i området, till exempel hur högt du får bygga och var du får placera byggnader.

Du söker i planarkivet via e-tjänsten nedan.

Det kan vara bra att veta att detaljplanerna kan se olika ut. De kan vara olika mycket detaljer i planerna och en del är väldigt gamla vilket gör det svårt att lokalisera just den plats du söker. Om du behöver hjälp att tolka en äldre detaljplan kan du kontakta kundtjänsten för hjälp.

Så här söker du planer i planarkivet

  • Zooma in det område du är intresserad av på kartan. Du zoomar in eller ut genom att använda dig av verktygen +, – eller skrolla med musen.
  • För därefter musen till valt område och klicka en gång så väljs aktuell detaljplan ut och du kan öppna en pdf med detaljplanens samtliga handlingar i den högra menyn.
  • Du kan även välja mellan olika bakgrundskartor, mäta avstånd samt söka adresser eller planer.