Medverkande
Foto: Gabriel Liljevall
Marie Lok Björk har tidigare givit ut den kritikerrosade romanen ”Att välja ett liv” (2021),
fackboken ”Handbok i jämställt föräldraskap” (2021) och ungdomsromanen ”Jag blundar tills
jag finns” (2015). Marie tilldelats ett flertal stipendier och priser för hennes böcker. De används även som undervisningsmaterial i gymnasieskolor och på universitetet.
Foto: Victor Fremling
Elin Persson, ursprungligen från Lingbo men numera bosatt i Gävle, debuterade med den hyllade ungdomsromanen ”De afghanska sönerna”, som belönades med Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021. ”Det är någonting som drar i mig” utkom 2021. ”Sommaren” (2023) är Elin Perssons första roman för vuxna.
Foto: Henric Lindsten
Mats Strandberg fick sitt stora genombrott 2011 med världssuccén ”Cirkeln”, skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Den har filmatiserades och nominerades till Augustpriset. Hans skräckromanerna ”Färjan” (2015) och ”Hemmet” (2017) samt ungdomsromanen ”Slutet” (2018) har hyllats av såväl kritiker som läsare och nominerades till årets bok av European Science Fiction Society. Våren 2020 gav han ut ”Monster i terapi”, som han författat ihop med Jenny Jägerfeld. Filmatiseringen av boken ”Konferensen” (2021) har premiär på Netflix under 2023.
Foto: Fredrik Hjerling
Magnus Västerbro är författare och journalist. Han föddes i Malmberget, växte upp i Luleå och är numera bosatt i Stockholm. Han har skrivit flera kritikerrosade böcker om historia, bland annat ”Svälten. Hungeråren som formade Sverige”, som år 2018 tilldelades Augustpriset för bästa fackbok. År 2021 utkom hans sjätte bok, ”Tyrannens tid”. Magnus Västerbro belönades med Lotten von Kraemers pris 2021 som delas ut av Samfundet De Nio.
Läs mer om författaren på Albert Bonniers förlags webbplats.
Foto: Fredrik Hjerling
Ulf Ivar Nilsson, född i Bollnäs och sedan länge boende i Gävle, är tecknare, journalist och författare. Hans satiriska teckningar kan ses regelbundet i Arbetarbladet. Han har dessutom publicerat många böcker om Gävle och Gävleborgs historia. Nu är Ulf Ivar aktuell med boken ”Tjänstekvinnans död”, en true crime-historia som skildrar en kriminalgåta som utspelade sig i Gävle på 1890-talet.
Läs mer om författaren här.
Katarina Petersmo, från Valbo, jobbar som copywriter och frilansande skribent. Hon har tidigare givit ut ungdomsromanen Jag skriver mig bort från dig (2018) samt novellsamlingen ”Där floden dansar” (2021). Sommaren 2023 släpps ”Nattdopp” (HarperLove) som är hennes första vuxenroman.
Läs mer om Katarina Petersmo här.
Lisa Röstlund från Gävle, arbetar som grävande reporter på Dagens Nyheter. Hon har tidigare bland annat granskat Lundin Oil, högerextrema grupper, klimatkompensation och konsulterna på Karolinska. Om det senare skrev hon tillsammans Anna Gustafsson ”Konsulterna”, som nominerades till Guldspaden och Stora Journalistpriset. För ”Skogslandet – en granskning”(2022), har Röstlund mottagit Lubbe Nordström-priset och Guldspaden.
Katarina Wennstam är uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Stockholm. Hon har skrivit flera banbrytande reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor. Bland andra ”Flickan och skulden” (2002), ”En riktig våldtäktsman” (2004) och ”Flickan och skammen” (2016). Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet, samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris.
Efter 12 samtida kriminalromaner och 3 reportageböcker kommer nu den nya bokserien, under arbetstiteln Sekelskiftesmorden. Böckerna utspelar sig på Södermalm i Stockholm under slutet av 1890-talet. I Sekelskiftesmorden kommer läsaren att få följa fyra kvinnor vid en tid när endast män fick arbeta inom polisväsendet, men där samhället också är under stor omvandling. De fyra kvinnorna befinner sig i helt olika livssituationer, men kommer snart att få anledning att samarbeta för att lösa brott. Första boken släpps i oktober.
Foto: Sofia Runarsdotter
Annika Norlin är låtskrivare och författare. Under sina artistnamn Säkert! och Hello Saferide har hon givit ut totalt sex album, samt ett under eget namn. ”Jag ser allt du gör” (2020) var hennes första skönlitterära bok.. Nu är hon aktuell med ”Stacken”, en rolig och djupt berörande roman om kärlek och den outgrundliga makt vi har över andra människor. Läs mer om författaren på Weyler Förlag.
Foto: Märta Thisner
Judith Kiros, född 1989 och boende i Stockholm, debuterade 2019 med den uppmärksammade poesiboken ”O,”. Den nominerades till både Sveriges Radios lyrikpris, Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris. Judith är även verksam som översättare och kritiker, samt doktorerar i engelsk litteratur vid Karlstads universitet. Nu är hon aktuell med kritikerrosade diktboken ”Det röda är det gränslösa”. Läs mer om författaren på Albert Bonniers Förlag
Foto: Jane Morén
Bernt-Olov Andersson är född 1947 i Kilafors, Hälsingland och uppvuxen i Sandviken, Gästrikland. Han är romanförfattare, poet och dramatiker sedan 40 år tillbaka. Han är initiativtagare till både Stig Sjödin-sällskapet och Föreningen Arbetarskrivare. 2021 utkom boken ”Framtid ska min dotter heta” och 2022 utkom krönikesamlingen ”Min resa”.
Läs mer på Helgebiblioteken
Foto: Press
Erik Nilshammar från Färila är till vardags rektor, men sedan 2016 också författare i och med romandebuten ”Apokalypsen i Storå”. Han har efter debuten släppt ytterligare fem böcker. Den senaste var novellsamling ”Sömnsveden”, utgiven i juni år. Det stora projektet är dock en bokserie på sju historiska kriminalromaner från det tidiga 1700-talets Hälsingland. Första delen är ”Kråkmorsdalen”(2022) och uppföljaren ”Ringfuru” beräknas att släppas under 2023.
Läs mer på Chatterbox Prod.
Foto: Max Burkhalter
Jonas Hassen Khemiri har skrivit 6romaner, 7 pjäser och en samlingsbok med noveller. Hans texter är översatta till mer än 35 språk och hans pjäser spelas världen över. Han har bland annat fått Augustpriset för bästa svenska skönlitterära bok med sin, ”Allt jag inte minns”. Pappaklausulen var finalist för National Book Award i USA och belönades med Prix Médicis Étranger, Frankrikes mest prestigefyllda pris för översatt litteratur. Montecore fick Tidningen Vi:s litteraturpris, Sveriges Radios romanpris och Per Olov Enquists pris. Ett öga rött tilldelades Borås Tidnings debutantpris.
Läs mer om författaren författaren på Albert Bonniers Förlag.
Foto: Jane Morén
Carola är aktuell med novellsamlingen ”Bymoln”. Hon bor i Gävle och är skrivpedagog, bonddotter, författare, vårdbiträde inom äldreomsorgen, redaktör och formgivare för tidskriften KLASS och allmänt allt i allo när livet kräver. Hennes texter har ofta vårdtema och oftast i diktform.
Hon är publicerad i flertal tidskrifter och antologier. Bland annat i Föreningen Arbetarskrivares antologier ”Efter oss och Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar”. Den sistnämnda antologin har hon också formgivit.
Foto: Aylinn Arell
Maria Arell är en inflyttad stockholmare som sedan tio år tillbaka bor i Söderhamn med sin familj. Hon debuterade med romance-romanen ”Äktenskapspakten” (2022) på Seraf förlag. Innan dess har hon publicerats i ett gäng novellantologier. I år släpps två nya böcker. 13 juni kom ”Mitt hjärtas hem på Saga”. På Bokmässan 30 september släpper hon ”Det är inte bara löven som faller”, en fristående uppföljare till Äktenskapspakten. Maria skriver om starka kvinnor, stormande känslor och lyckliga slut.
Foto:Fredrik Skogkvist
Daniel Boyacioglu är författare, musiker och spoken word-artist. Nu aktuell med ”Daniels bok”. Han debuterade 2003 med diktsamlingen ”Istället för hiphop”. Sedan dess har han släppt diktsamlingar och musikalbum samt vunnit SM i Poetry slam två gånger.
Boyacioglu har även turnerat med Riksteatern och skrivit för både opera och radioteater.
Foto: Viktor Gårdsäter
Johan Kling är författare och regissör, aktuell med självbiografiska romanen ”Repris”. Efter en kort karriär som musiker i popbandet Ratata i början av 80-talet, ägnade han sig åt olika tv-produktioner under 90-talet. Bland annat producerade han det legendariska TV-programmet Knesset. Han debuterade som långfilmsregissör 2007 med den prisbelönta filmen ”Darling”. Han belönades med Borås Tidnings debutantpris med sin första roman, ”Människor helt utan betydelse” (2009). Han har även gett ut kritikerrosade romanerna ”Glasmannen” och ”Lycka”.
Foto: Kristina Sahlén
Alexandra Urisman Otto är utbildad jurist men arbetar som journalist på Dagens Nyheter – ett mer kreativt jobb enligt henne själv. Sedan 2018 när Dagens Nyheter gjorde ett reportage om Greta Thunberg – då en ung och fortfarande ganska okänd klimataktivist – har Alexandra följt Greta och skrivit boken ”Gretas resa”. Alexandra är också en av författarna i Greta Thunbergs ”Klimatboken” (2022). Klimatboken är ett samarbete med många experter inom bland annat ekonomi, psykologi, oceanologi och meteorologi med syfte att skapa ett verktyg för alla som vill rädda världen. Just nu är Alexandra tjänstledig för att skriva ytterligare en bok som har tema Klimatjournalistik.
Foto: Okänd
Andrev Walden (f.1976) är journalist och illustratör, uppvuxen i Norrköping. I dag bor han i Stockholm med sin familj. Arbetar som skribent på Dagens Nyheter. År 2017 nominerades Walden – som första krönikör någonsin – till Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare. Han har också varit redaktör och programledare för SVT:s tv-serie Sociala monster och som redaktör på Filip och Fredriks tv-program Breaking News.
Ditt lilla mörker i ljuset är hans första bok, en krönikesamling som släpptes våren 2018.
Jävla karlar utkom 2023 och är Waldens debutroman.
Foto: Daniel Björneke Wirgård
Tonsatta dikter och engagerat berättande om kvinnliga jiddischspråkiga poeter.
Shtoltse lider bjuder på nykomponerade tonsättningar till fyra jiddischspråkiga poeter. Samtliga kvinnor, verksamma under den första delen av 1900-talet, en tid då jiddischkulturen blomstrade. Ord och musik har omsorgsfullt flätats samman och den musikaliska inspirationen hämtas från flera källor – jiddisch folksång, klezmer, konstmusik, cabaret och även lite nordiska tongångar.
Arbetet med Shtoltse lider påbörjades 2016 av duon Ida och Louise. Det blev en scenisk föreställning och ett album som släpptes 2019. I projektet har samarbetet med litteraturvetaren och översättaren Beila Engelhardt Titelman varit betydelsefullt. Shtoltse lider blev internationellt uppmärksammat och har även blivit betydande som en del av spridandet av dessa jiddischpoeter i Sverige.
Ida Gillner – Sång, piano, sopransaxofon, komposition
Livet Nord – Violinquinton, sång, klockspel, musikelektronik
Foto: Nadja Sjöström
Amanda Jansson är en skådespelerska som är bosatt i Gävle. Hon har bland annat setts i TV-serierna Tunna blå linjen och Nattryttarna. Nu är hon aktuell som Jana Kippo i dramatiseringen av Karin Smirnoffs roman Jag for ner till bror. Hon spelar också huvudrollen i filmen Stormskärs Maja. Filmen bygger på Anni Blomqvists böcker om skärgårdsflickan Maja och väntas ha premiär i början av 2024.
Foto: Viktor Fremling
Marie Lundström, född 1967 i Gällivare, är journalist på Sveriges Radio och leder Lundströms Bokradio i P1. Hösten 2020 debuterade hon med romanen Sanningens kalas, en dråplig och drabbande bok om livsval och kärlek, om det svåra i att vara kvinna, mamma och dotter. Våren 2022 släpptes hennes andra roman Alla måste söderut, en varm och vemodig roman om kärlek och sorg, och om den identitetskris som ofta drabbar den som lämnat sin uppväxtort och klasstillhörighet för att påbörja ett nytt liv.
Foto: Marica Rosengård
Eva Melander är skådespelerska som är född i Gävle. Hon har setts i massor av stora produktioner och belönats med två Guldbaggar, senast 2016 för Bästa kvinnliga biroll i filmen Flocken. Nu är hon aktuell i filmen Konferensen, som bygger på Mats Strandbergs bok med samma namn.
Foto: privat
DJn och musikern Viktor ”Slim Vic” Zeidner har på kort tid blivit en mycket uppskaddad quizledare. Hans DJ Quiz på Musikhuset har utökats till en seniorvariant och förfrågningar från företag och organisationer rullar tätt in. Med kluriga och lätt humorösa frågor som spänner över en stor tidsperiod så sätts allmänbildningen på prov, men oftast är en del frågor helt ogooglingsbara också.
På Gävlit håller Viktor i quizet på fredag eftermiddag i samband med AW.
Moderatorer
Foto: Cina Granberg
Johanna Lundin är frilansande kulturskribent och välkänd boktipsare i såväl sociala medier som i SVT:s Go’kväll. Hon är också erfaren moderator från en mängd olika sammanhang.
På Gävlit leder hon samtal med Judith Kiros och Daniel Boyacioglu under fredagen samt ett samtal med med Annika Norlin och Anneli Jordahl under lördagen.
Foto: Maria Annas
Kristina Sandberg är uppvuxen i Sundsvall och debuterade 1997. Trilogin* om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik, fick ett enormt genomslag hos både kritiker och läsare. Hon vann Augustpriset 2014 och samma år belönades hon med en rad stipendier och priser. 2019 fick hon motta Selma Lagerlöfs litteraturpris för sitt författarskap. Kristina Sandberg är också verksam som skribent, kritiker och moderator. På Gävlit leder hon ett samtal med Marie Lok Björk och Katarina Wennstam.
*Kristinas Triologi
- ”Att föda ett barn” (2010)
- ”Sörja för de sina” (2012)
- ”Liv till varje pris” (2014).
Foto: Andy Allen-Olivar
Nioosha Shams är kulturjournalist och författare. Hon är utbildad på Biskops Arnös författarskola och har gett ut ungdomsboken ”Om det regnar i Ahvaz” (2020). Shams verkar även som kulturskribent på Aftonbladet. Just nu innehar hon, på uppdrag av Statens kulturråd, uppdraget som Sveriges läsambassadör.
På Gävlit leder hon ett samtal med Elin Persson och Emilia Aalto.
Foto: Peter Hoelstad
Po Tidholm är journalist och författare, född och bosatt i Hälsingland. Po har i sitt arbete ofta återkommit till landsbygden som tema. Hans bok ”Norrland” (2012) är en samling med ett urval av sina essäer och reportage. Boken lyckades väcka liv i den över 100 år gamla ”Norrlandsfrågan”, och gavs ut i en reviderad upplaga 2014. Den har blivit något av ett standardverk om norra Sverige. Boken följdes upp med ”Läget i landet” (2017).
Sedan 2014 gör han ”Norrlandspodden” tillsammans med journalisten Sofia Mirjamsdotter. Po är också kritiker i Dagens Nyheter. Han har varit sommarvärd år 1998 och 2014.
På Gävlit leder han ett samtal med Lisa Röstlund och Alexandra Urisman Otto.
Foto: Viktor Fremling
Jack Werner, född 1989, är journalist och föreläsare. Han lanserade, tillsammans med två kollegor, satsningen ”Viralgranskaren” (2014), som fick Stora journalistpriset samma höst. Han är programledare för SR-podden Creepypodden, om moderna spökhistorier. Han har skrivit böckerna ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå” (2018) och 2022 kom ”Ormen Friske” (2022).
På Gävlit leder han ett samtal med Mats Strandberg och Magnus Västerbro.
Foto: Jan Sjödin
Daniel Gustavsson jobbar till vardags jobbar som bibliotekarie på Gävle stadsbibliotek. Han har även skrivit böckerna ”Skräck i populärkulturen” (2023), ”Monster i populärkulturen”, ”Död, levande död eller bara jävligt arg”(2014) och serier på biblioteket: ”allt du vill veta om serier du inte visste fanns”, samt ”Tala med barnen om: serier” (2013). Han är även en flitig moderator.
På Gävlit medverkar han som konferencier samt leder ett samtal med Maria Arell och Katarina Petersmo.
Foto: Press
Lilian Sjölund är journalist sedan 40 år tillbaka. Till vardags jobbar hon som politisk redaktör i Hälsingland men bor i Gävle med ett förflutet på 25 år på Gefle Dagblad. Hon debuterade med debattboken ”Hatad”, om hoten mot det demokratiska samtalet. Den senaste boken heter ”Mamma, min syster och jag?” (2021). Mottot är: Du kan aldrig bli en bra skribent om du inte läser andra. Därför bågnar bokhyllorna där hemma.
På Gävlit leder hon ett samtal mellan Ulf Ivar Nilsson och Erik Nilshammar.
Foto: Jasmin Storch
Valerie Kyeyune Backström är kulturjournalist, bosatt i Stockholm. Hon skriver regelbundet om litteratur och konst för bland annat Expressen och Kunstkritikk. Hon har tidigare varit chefredaktör för tidskriften Bang. Släppte debutromanen Ett nytt England (2020).
På Gävlit leder hon ett samtal med Johan Kling och Andrev Walden.
Foto: Alison De Mars
Fanna Ndow Norrby är frilansjournalist, poddare och författare. 2014 startade hon Instagram-kontot Svart kvinna som 2015 blev boken med samma namn. Tillsammans med kusinen Amie Bramme Sey driver hon podcasten Amie & Fanna. Hon har också arbetat på SVT, med bland annat den uppmärksammade dokumentärserien We Can’t Do It och som sidekick i programmet Kulturveckan. Fanna läser också in ljudböcker. Bland annat The Hate U Give och Halva Malmö består av killar som dumpat mig.
På Gävlit leder hon ett samtal med Jonas Hassen Khemiri.
Foto: Marcus Boberg
Kristian Ekenberg är kulturredaktör på Gefle Dagblad och har länge bevakat och lyft regional och internationell litteratur på kultursidorna. Han har tidigare modererat flera samtal på festivalen och kommer under lördagskvällen även att dela ut GDs kulturpris.
På Gävlit leder han ett samtal med Marie Lundström och Elin Persson.
Foto: Tina Lindberg Claeson
Henrik Harrysson är välkänd för Gävlitpubliken, då han i två år axlat rollen som festivalens konferencier och modererat samtal. Genom sitt arbete som filmkonsulent på Region Gävleborgs avdelning för kultur, bidrar han i allra högsta grad till en levande filmkultur i vårt län.
På Gävlit leder han ett samtal med Amanda Jansson och Eva Melander.
Foto: Albin Bogren
Konferencier för årets författarkvällar på Gävlit är rapparen och journalisten Frida Scar. För gävleborna är hon känd som radiopratare på p4 Gävleborg, som flerfaldig vinnare på Local Heroes-galan och som konferencier på flera kulturevent i staden. Under många år bodde Frida (Olsson) i Gävle och spelade på de flesta scenerna och festivalerna runt om i Gävleborgs län, som Balkongfesten, Hoforsrocken, Gasklockorna och Gävle Stadsfest.
SmåGävlit
Mats Strandberg
Foto: Henric Lindsten
Mats Strandberg fick sitt stora genombrott 2011 med världssuccén Cirkeln (skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) som filmatiserades och nominerades till Augustpriset. Nu är han aktuell med boken Pestblommor, en skräckis för barn i åldrarna 12-15 år. Pestblommor är en vacker och kuslig berättelse om förbjuden kärlek och mörka hemligheter ur det förflutna. Mats kommer att prata med zombieöverlvnadsexperten Herman Geijer om skräck, zombies och andra rysligheter.
Herman Geijer
Foto: Jan-Åke Eriksson
Herman Geijer är Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert. Han har föreläst och skrivit om zombier, katastrofer, krisbeteenden och överlevnad. 2014 kom boken Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen. 2018 släpptes Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig. 2022 utgavs Monstersamhället: Från förnekelse till framtid som handlar om psykologiska mekanismer, vår övertro på teknik, fysiska behov, klimatprepping, gemenskap och vårt liv och vår död i kollapsens skugga.
På Gävlit leder han ett samtal med Mats Strandberg.
Skriva skräck – workshop med Per Berg
Foto: Eva Lindblad
Gillar du skräck? Är du mellan 10-14 år och tycker om att skriva? Var med i Smågävlits roliga workshop där du får prova på olika sätt att skriva berättelser. Du får tips på hur du skapar karaktärer, gestaltar miljöer och att skriva skräck!
Per Berg är en författare som skriver för både vuxna och barn. Han skriver oftast på tema skräck för unga, bland annat serierna Skräck i skolan och Spökbrädet. Han är född i Ljusdal men bor nu utanför Gävle. Per gjorde sin författardebut 2006 med poesi. Han arbetar också som bibliotekarie samt skrivpedagog på Kulturskolan i Gävle.
Vanten – en upplevelseföreställning
Foto: Press
Med den Ukrainska folksagan Vanten som ram, bjuds du in till en sinnlig föreställning med musik, berättande, TAKK (tecken som stöd) sång och dans. Publiken välkomnas att delta i föreställningen med sinnesmaterial och rytminstrument, allt utifrån sina egna förutsättningar. I centrum står nordiska djur och Lovikkavanten som erbjuder en varm vrå till alla vilsna och frusna.
Föreställningen framförs av folkmusikerna och pedagogerna Lovisa Liljeberg och Stina Sarri. För alla från 2 år och uppåt med behov av TAKK.
Teater DaCapo presenterar Grodan och främlingen
Foto: Pressbild
Grodan, Grisen, Ankan och Haren bor grannar i skogen. En dag slår sig en främling ner i skogsbrynet. Vem är han? Vad vill han? Vad gör han? Grodan tycker om att sitta och lyssna till alla spännande äventyr som Råttan berättar om. Du borde inte träffa den där smutsiga Råttan, säger Grisen. Han är inte som vi, inflikar Ankan. Men vi är ju olika allihop, svarar Grodan…
Denna föreställning tillägnas alla djur på vår jord, vilken färg eller fason de än har. En historia som i fabelns form vill medverka till att motverka främlingsfientlighet och skapa en större förståelse för allas lika värde. fritt efter en bok av Max Velthuijs. För barn 4–8 år.
Kom in i min natt, kom in i min dröm
Foto: Helena Uggla
Högläsning av boken Kom in i min natt, kom in i min dröm, skriven av Stefan Mählqvist. Karl Seldahl är regissör till en föreställning fritt efter boken Kom in i min natt.. som spelas på Skottes musikteater under hösten.
På SmåGävlit läser Karl boken högt och visar Tord Nygrens illustrationer på storbild. Efter högläsningen pratar Karl med barnen om rädslor och hur en kan ta sig ur dem, precis det som boken handlar om. Karl har bott i Gävle som barn och gått på Solängsskolan några år på mellanstadiet, boken Kom in i min natt.. betyder väldigt mycket för honom både nu och sedan han var barn. För barn 5-8 år.
Litteraturhuset Trampolin
Trampolin är ett litteraturhus för barn och unga som ligger i Kulturcentrum i Sandviken. Där arbetar pedagogerna med att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling genom olika estetiska uttrycksformer med fokus på berättande. Genom högläsning, drama, bild, film, foto, rörelse, musik m.m. levandegörs böcker och andra berättelser och barn och unga uppmuntras till eget berättande.
Läs mer om Litteraturhuset Trampolin här.
Pelle Svanslös på äventyr – en flerspråkig musikal för hela familjen
Möt Pelle, Gullan, Måns, Bill och Bull, när Pelle precis flyttat till Uppsala. Att komma som ny till en plats där man sticker ut är inte alldeles lätt. Med en blandning av kurdiska, svenska, rumänska, franska – och en stor dos musik – är detta en föreställning för alla i familjen!
Rekommenderas från 4 år. Ingen biljett krävs.