Lisa Nilsson klar för Gävlebockens invigning 

Artisten Lisa Nilsson och Gävlebocken
Nu är det klart att den folkkära artisten och sångerskan Lisa Nilsson uppträder på Gävlebockens invigning den tredje december.  

–Jag ser verkligen fram emot att starta upp julen i Gävle och vara en del av den anrika traditionen med Gävlebocken, säger Lisa Nilsson.

–Det känns fantastiskt att en av Sveriges största och varmaste röster kommer att bidra till Gävlebockens invigning. Nu har vi verkligen ”Himlen runt hörnet”, säger Anna-Karin Niemann, Gävlebockens talesperson. 

Bockinvigning på Stortorget

Förra året var ett historiskt år för Gävles största kändis när bocken för första gången på 56 år fick en ny tillfällig placering. Under bygget av Agnes kulturhus får Gävlebocken stoltsera på Rådhusesplanaden i centrala Gävle. Invigningen av Gävlebocken sker enligt tradition den första advent som i år är den 3 december och äger rum på Stortorget klockan 16.00. 

– Vi fick till oss mycket positivt kring Gävlebockens tillfälliga placering på Rådhusesplanaden förra året och han själv verkade trivas väldigt bra där. Gävlebocken börjar monteras på Rådhusesplanaden torsdagen den 30 november, och om allt går enligt plan kommer han att vara helt klar på fredag eftermiddag 1 december. Varmt välkomna till Gävle den första advent! säger Anna-Karin Niemann.  

Julen börjar i Gävle
Utöver invigningsprogrammet kan du ta del av andra roliga aktiviteter

  • Julmarknad längs Drottninggatan.
  • Invigning av Pepparkakshuset på Länsmuseet Gävleborg.
  • Järnvägsmuseet kör Pepparkakståget från Falun.
  • Julkul i Slottsparken för barnen.