Nominera till Gävle kommuns arkitekturpris 2024

Gavlehov och Boulongern
Vilket är Gävle kommuns främsta exempel på utmärkt arkitektur? Den 1 februari öppnar nomineringen till Gävle kommuns arkitekturpris, nominera din favorit!

Arkitekturpriset är ett led i att ytterligare höja nivån på Gävles arkitektur och ett sätt att sätta ljus på byggnader, offentliga platser och miljöer som människor tilltalas av. Här har du möjlighet att nominera din favorit, exempelvis en nybyggnad, till-eller om byggnad eller åtgärd i en kulturmiljö – som stått färdig i högst fem år.

Nomineringsperioden är öppen 1 februari till 1 mars. En jury fattar sedan beslut om vinnare och prisutdelning sker i början av sommaren. Vinnaren av arkitekturpriset får ett diplom samt en plakett som sätts upp på platsen eller byggnaden.

Alla är välkomna att nominera via e-tjänsten nedan.

Om arkitekturpriset

Priset är en del vår arkitekturpolicy och syftar till att väcka intresse för och uppmärksamma god arkitektur, hållbara lösningar och väl tillgängliga byggnader, anläggningar, offentliga platser och miljöer.

Gävle kommuns arkitekturpris instiftades 2021 och delades ut första gången 2022. Juryns bedömningskriterier grundar sig på de riktlinjer som beskrivs i Gävle kommuns arkitekturpolicy. Här kan du läsa mer om förra årets vinnare.

Är du osäker på om ditt förslag går i linje med kriterierna? Nominera ändå. Juryn har nämligen möjlighet att utse hederspris, utöver själva Arkitekturpriset

Läs mer om arkitekturpolicyn och arkitekturpriset på gavle.se/arkitektur.