Samarbete ska locka fler besökare till Gävle

Två män i kavaj står under ett paraply. I bakgrunden syns en parkmiljö med fontän.
Vi fördjupar vårt samarbete med Gästriklands besöksnäringsförening för att utveckla besöksnäringen. Avtalet innebär bland annat att delar av kommunens uppdrag att marknadsföra platsen Gävle hanteras av besöksnäringsföreningen.

– Vi som kommun ska låta näringslivet hålla taktpinnen i de frågor de kan bäst för att utveckla ett attraktivt Gävle,” säger kommunalrådet Jan Myléus (KD), med särskilt ansvar för turismfrågor.

Gästriklands besöksförening består av flera företag och populära besöksdestinationer inom området. Tillsammans utvecklar och marknadsför de platsen Gävle med omnejd i syftet att öka omsättningen av besöksnäringen.

– Det här är ett naturligt steg för oss som förening. Vi är glada, ödmjuka och laddade inför uppgiften, säger Niclas Jonsson, hotelldirektör för Scandic CH och talesperson för Gästriklands besöksnäringsförening.

Genom samarbetet skapas förutsättningar att på ett strukturerat sätt involvera besöksnäringens företag i det gemensamma arbetet med att utveckla Gävle som ett attraktivt resmål. Vi kommer att medfinansiera Gästriklands besöksnäringsförening med 1 150 000 kronor per år 2025–2027, och med 390 000 kronor för september till december 2024. Det nya avtalet beslutades i kommunstyrelsens sammanträde den 3 juni och gäller från 1 september 2024 till och med 2027.

Läs mer om Gästriklands besöksnäringsförening och deras medlemmar-