Testa ett tillfälligt utomhusgym i Andersberg

Personer som tränar på maskiner från Omnigym
Under perioden 23 augusti till och med 26 september har allmänheten möjlighet att testa ett nytt utomhusgym i Andersberg.

Vi har fått in flera önskemål om ett utomhusgym i stadsdelen. Nu får vi möjlighet att testa intresset för ett utegym, helt kostnadsfritt, säger Anna Nordin, landskapsarkitekt, Gävle kommun.

Andersberg är en stadsdel där det pågår flera utvecklingsprojekt. Utegymmet står på en grönyta mellan fotbollsplanen och pulkabacken i Andersberg. Utrustningen består av nio maskiner, likt de redskap som finns i ett inomhusgym. De är av god kvalitet för att klara det svenska klimatet. Alla redskap har tydliga instruktioner på plats.

Vi hoppas att många fler provar på att träna utomhus. Gymträningen blir enkel och tillgänglig för fler, säger Anna Nordin och berättar att varje maskin är utrustad med sensorer som samlar in data om användningen.

Den här typen av utomhusgym finns i flera städer och i Gävle har anläggningen stått på prov på Högskolans område. Det är företaget Omnigym som äger utrustningen. Onsdagen 23 augusti kl. 12 kommer representanter från Omnigym att finnas på plats i Andersberg, svara på frågor och visa hur maskinerna fungerar.