Lärplattform

I lärplattformen Unikum kan du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i förskolan – både via mobilen och datorn.

I Unikum hittar du dokumentation, information från förskolan och bokning av utvecklingssamtal.

Ladda ned appen Unikum Familj från Google Play.

Ladda ned appen Unikum Familj från App Store. 

Vill du logga in via en webbläsare anger du start.unikum.net i sökfältet. Klicka på ’Andra sätt att logga in’ och välj sedan Gävle kommun för vårdnadshavare. Du loggar sedan in med e-legitimationen BankID.

Du ska inte uppdatera dina kontaktuppgifter i Unikum. Det görs i Edlevo. Se instruktioner under Uppdatera dina kontaktuppgifter nedan.

Uppdatera kontaktuppgifter

Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter i vårt elevregistreringssystem Edlevo. Du kan själv enkelt lägga in och kontrollera så att dina uppgifter stämmer.

Du når elevregistreringssystemet på två sätt – via appen eller via webben.

För att komma in i systemet loggar du in med din e-legitimation, till exempel Bank-id. Oavsett om du ser ditt barn registrerad eller inte ska du klicka du på menyn och därefter ”Visa fullständig profil”.

I din fullständiga profil kan du lägga till eller uppdatera din e-postadress och ditt telefonnummer. Övriga uppgifter som finns där hämtas från Skatteverket.