Studentbostadsgaranti om du studerar i Gävle

Om du ska studera vid Högskolan i Gävle och inte hittar någon ledig studentbostad inför terminsstart kan du använda dig av studentbostadsgarantin.

Så gör du för att använda studentbostadsgarantin

Studentbostadsgarantin aktiveras först om lägenheterna är slut inför en ny termin. Du kommer då att hitta en länk på den här sidan för att anmäla dig.

Om studentbostäderna är slut hos AB Gavlegårdarna, K2A Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och på Studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.

Det här innebär studentbostadsgarantin

Studentbostadsgarantin kan användas när det är slut på lägenheter hos AB Gavlegårdarna, K2A Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och Studentbostadgavle.se.

Garantin innebär att du som uppfyller kraven får erbjudande om ett boende senast 14 dagar efter terminsstart.

Garantin betyder inte att Gävle kommun ordnar en lägenhet eller ett studentrum till dig utan kan ordna med en annan typ av tillfälligt boende, till exempel del i lägenhet, rum eller vandrarhem. Boendet ska ligga inom Gävle kommun eller i närliggande kommun med goda kommunikationer.

Krav för att få använda garantin

För att du ska kunna utnyttja studentbostadsgarantin måste du uppfylla några krav. Uppfyller du kraven för garantin ska du bli erbjuden en bostad.

Du ska

  • studera på Högskolan i Gävle
  • vara antagen till minst 15 högskolepoäng/termin
  • inte vara folkbokförd i Gävle kommun
  • aktivt söka bostad på egen hand.

Om du tackar nej till ett erbjudande

Tackar du nej till ett erbjudande omfattas du inte längre av garantin.

Hitta ditt boende genom Studentbostadsportalen

Om du som student söker bostad kan du besöka Studenbostadsportalen. Studentbostadsportalen använder sig inte av en kö, utan det är först till kvarn som gäller.

Studentbostadsportalen är en marknadsföringsplats för privatpersoner. Här hittar du också tips på hyresvärdar och bostadsföretag.

Läs mer om studentbostäder på Högskolan i Gävles webbplats.