469 Gävlebor vill fronta Agnes Kulturhus

Från 2–23 maj efterfrågade vi personer som skulle vilja vara ansiktet utåt för Agnes Kulturhus. Det kom in sammanlagt 469 modellansökningar!

– Vi är så glada för den otroligt positiva respons vi fått från Gävleborna! Det är verkligen kul att se att så många vill bli ett ansikte utåt för Agnes Kulturhus, säger Petra Jonsson, bibliotekschef och verksamhetens projektledare för Agnes Kulturhus.

Ansökningarna togs in via ett digitalt formulär på vår hemsida. Nu återstår ett massivt arbete för juryn, som ska ta ut ungefär 10–15 modeller.

– Det kommer att bli ett tufft arbete för juryn att gå igenom alla bidragen! Vi vill passa på att skicka ett jättestort tack till alla som ansökt, säger Petra Jonsson.

Juryn består av sektor Livsmiljös medarbetare Petra Jonsson, bibliotekschef, Jan Stene, intendent Gävle Konstcentrum, Emir Kolic, tf. enhetschef för Konsument Gästrikland, Erica Embretsen och Jakob Hedbom, biblioteksenhetschefer. Jurymedlemmarna från Gävle kommun representerar verksamheter som ska flytta in i Agnes Kulturhus. Tommie Samuelsson, Art Director på Lundberg & Co, sitter också med i juryn, då kampanjen görs i samarbete med reklambyrån.

Juryn ses i slutet av maj och räknar med att ha ett resultat i början av juni. Utvalda personer kommer att bli kontaktade och fotograferingen kommer att genomföras i juni månad.