Agnes Kulturhus söker modeller

Det nya kulturhuset i Gävle kommer att bli en mötesplats med rum för konst, musik och utställningar. Dessutom kommer det finnas ett bibliotek, konsumentrådgivning, en biograf, en bistro och mycket annat som inbjuder till umgänge, samtal och lärande.

Agnes kulturhus kommer att vara en plats för alla, men några få kommer att få vara ansiktet utåt. Gävle kommun söker nu personer i alla åldrar, med alla typer av stilar. Hur man ser ut spelar ingen roll, det viktiga är att man vill bli en del av Agnesfamiljen.

– I stället för att leta efter frivilliga modeller i det tysta till våra framtida bilder gör vi en kampanj av sökandet. Det spelar ingen roll hur du ser ut, hur gammal du är eller varifrån du kommer. Vi söker alla typer av modeller som vill representera Agnes! Det är ett hus öppet för alla och det ska avspeglas i vår kommunikation. Att lyfta Gävlebor hoppas vi kan leda till både engagemang och stolthet för vår nya samlingsplats i centrum, säger Petra Jonsson, bibliotekschef och verksamhetens projektledare för Agnes Kulturhus.

10–15 personer kommer att väljas ut och fotograferas av en professionell fotograf i en studio i Gävle under juni månad. Fotograferingen kommer att ta ca 2 timmar och modellerna får ett Gävle City-presentkort som symbolisk ersättning.

Ansökningen görs via en e-tjänst som hittas på www.gavle.se/agnes. Sista ansökningsdag är 23 maj. Behöver man hjälp med sin ansökan kan Gävle kommuns kundtjänst eller biblioteken i kommunen hjälpa till.

Bilderna kommer att användas i information- och marknadsföringssyfte för Agnes Kulturhus och för verksamheterna i huset.