Distriktsmästerskap i simning på Fjärran Höjderbadet 21 – 22 oktober – badet stänger

Den 21 -22 oktober är det distriktsmästerskap i simning på Fjärran Höjderbadet. Gävle välkomnar 150 - 200 simmare från hela Mellansverige. Det innebär att badet är stängt för allmänheten men relaxavdelningen och gym är öppna som vanligt under helgen.

– Det är roligt att föreningen vill arrangera den här tävlingen och att vi kan stödja simidrotten. Det är länge sedan Gävle hade en stor simtävling, säger Erika Mölck, enhetschef Bad.

Det är Harnäs-Skutskär Simsällskap, i samarbete med Mellansvenska Simförbundet och Fjärran Höjderbadet, som arrangerar Senior-DM, Junior-DM och DM-Parasim. Tävlingarna beräknas locka 150 – 200 tävlingssimmare från hela Mellansverige till Gävle. Bland andra deltar flera ungdomar som tidigare varit med i landslagssammanhang.

-Vi har äntligen fått chansen att för första gången arrangera en större simtävling på hemmaplan. Vi ser fram emot en tävlingshelg som representerar bredden inom simningen, och den absoluta toppen bland de yngre simmarna. Vi hoppas på ett fint arrangemang genom alla eldsjälar som hjälper till på tävlingen och att våra simmare får och ger inspiration och fortsätter att utvecklas genom tävlingarna, säger Sara Horn, tränare Harnäs-Skutskärs Simsällskap.

Badet är stängt under helgen medan relaxavdelningen och gym har öppet som vanligt för allmänheten.
– Föreningen har bokat hela badet för att kunna arrangera tävlingen och tävlingssimmarna behöver använda alla bassänger innan och efter tävling. Vi stöttar föreningen med teknik och möblering kring bassängerna, säger Erica Mölck.