Ett varierat utbud av kostnadsfria aktiviteter för lovlediga barn

Påsklovet bjuder på ett varierat utbud av aktiviteter för lediga barn. I Gävle kan man bland annat pyssla, koda, brodera, bygg en robot, testa cirkus, gå på promenadteater och titta på magishow. För den som vill prova en ny fritidsaktivitet finns Sportoteket, där barn och vuxna har möjlighet att låna gratis utrustning.

–  Du kan låna sport- och fritidsutrustning i upp till 14 dagar, helt gratis. Det finns storlekar för både vuxna och barn och vi har ett utbud som passar de flesta intressen. Vi håller till på Gavlevallen i Sätra, säger Cecilia Bengtsson, föreståndare för Sportoteket.

Här kan man exempelvis låna skidor, padelracket, fotbollskor, golfset, balanscyklar, sparkcyklar, tält, frame runners, fiskespön och mycket mer.

– Tillsammans med föreningslivet ser vi fram emot att kunna erbjuda påsklovslediga barn och unga ett brett utbud av aktiviteter. Sportoteket är en viktig verksamhet för att öppna upp dörren till något nytt på ett hållbart sätt som jag hoppas att många passar på att använda sig av, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Helene Börjesson (MP).

Tillsammans med Kulturskolan i Gävle kan unga testa på att cykla enhjuling, hänga i trapets, jonglera och göra volter. De som går i anpassad grund- och gymnasieskola har möjlighet att både sjunga och spela tillsammans 4 april.

För den som inte får nog av cirkus kommer den folkkära cirkusartisten Peter Åberg till Lilla Gasklockan med sin tempofyllda show ”Best Of” den 29 mars. Han bjuder på minneskonster, jonglering, magi, akrobatik, musik och humor – ibland allt samtidigt. Den 30 mars kommer några av världens bästa jonglörer till Gävle och Lilla Gasklockan.

Hemlingbybacken och snowparken är öppen till 7 april. Därefter stängs anläggningen för säsongen.

– Vi har haft en fin säsong sedan den rekordtidiga öppningen i början på december. Nu ser vi fram emot ett härligt påsklov i Hemlingbybacken med säsongsavslutning sista dagen på lovet. Stort tack till alla besökare och föreningar för denna säsong, säger Elin Löfström, fritidssamordnare på Gävle kommun.

Det finns mer information och fler påsklovsaktiviteter i kommunens lovkalender.

Gävle kommuns lovkalender:
www.gavle.se/lovigavle