Lovkalendern är fylld av aktiviteter för sommarlovet!

Under den långa sommarledigheten finns det något att göra för alla som vill ha roligt. I kommunens lovkalender hittar barn och unga bland annat en sommarlovsturné, dansläger, teater, simskola, utomhusbio, slöjdläger och cykelorientering.

Föreningar har haft möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd från kommunen under våren, vilket har resulterat i ett brett och varierat utbud av roliga och meningsfulla aktiviteter under sommarlovet.

– Möjligheten att kunna erbjuda kostnadsfri sommarsimskola ger alla samma förutsättningar att anmäla sitt barn till en rolig och meningsfull aktivitet. I sommar ser Harnäs Skutskärs Simsällskap fram emot att lära ut grunderna i simning och inspirera barn och ungdomar till att fortsätta motionera regelbundet på fritiden, säger Pernilla, Harnäs Skutskärs Simsällskap.

– Vi på Gävle skatebordförening kommer erbjuda flera tillfällen under sommaren där barn och unga kan prova på att åka skateboard och även lära sig någon trick i skateparken på Alderholmen. Vi har utrustning att låna och det behövs ingen anmälan i förväg, säger Anja Carlsson, Gävle Skateboardförening.

Många av aktiviteterna är gratis, medan några har anmälningsavgifter och behöver bokas i förväg. Det finns mer information och fler aktiviteter i Gävle kommuns lovkalender. I kalendern kan alla aktörer lägga upp evenemang som pågår under loven och riktar sig till alla som har sommarlov och deras vårdnadshavare.

– Vårt mål är att nå barnen och ungdomarna i kommunen och möjliggöra en meningsfull och rolig fritid. Det är viktig för oss att göra det enkelt för målgruppen att hitta sina aktiviteter och vi jobbar för att få så många som möjligt att använda vår lovkalender, säger Stephan Gusenleitner, kultur- och fritidsamordnare på Gävle kommun.

Sommarlovslovsaktiviteterna genomförs som en del i Gävle kommuns arbete med att skapa en aktiv, meningsfull och inkluderande fritid för barn och unga inom områdena kultur och fritid.

– Tillsammans med föreningslivet ser vi fram emot att kunna erbjuda sommarlovslediga barn och unga ett brett utbud av aktiviteter. Sportoteket är en viktig verksamhet för att öppna upp dörren till något nytt på ett hållbart sätt som jag hoppas att många passar på att använda sig av även under sommaren, säger Helene Börjesson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.