Premiär i Hemlingbybacken tisdag 27 december

-Tack vare det gynnsamma vädret kan vi öppna upp Hemlingbybacken tidigt på säsongen – 27 december. Vi får många frågor från allmänheten så besökarna är taggade på att åka skidor, säger Elin Löfström, fritidssamordnare Gävle kommun.

På tisdag 27 december har backen öppet kl 10-16 och samma tider gäller fram tills fredag innan nyår. Det är stängt nyårsafton och nyårsdagen och därefter öppet under jullovet måndag-fredag kl 10-16, lördag 10-16 och söndag 10-20. Det ordinarie öppettiderna kommer att gälla från och med måndag 9 januari.

Barnområdet och snowparken kommer att kompletteras med viss ny utrustning under säsongen. Snowparken öppnas inte upp från starten utan kommer byggas upp under vintern.

-Vi fortsätter med Knattekväll på onsdagar och After School på fredagar. Tidigare år har After School varit för barn och unga 7-20 år, men i år är det sänkt till 4 år, så fler kan delta, säger Elin Löfström.

Nytt för i år är pensionärspriset. Hemlingbybacken har även öppet till kl 20 på söndagar och tar nu endast swish i liftkassan.
-I år kommer vi erbjuda säsongskort igen, vilket känns roligt då det varit efterfrågat det senast två säsongerna, säger Elin Löfström.

Här kan du läsa mer om ditt besök i Hemblingbybacken och snowpark.