Sista utställningen i Silvanum – Gävle Konstcentrum stänger för flytt till Agnes Kulturhus

Just nu visas finalutställningen BELONG? av Sara Khayat, Gävles fristadskonstnär, i Silvanum. Du kan se den fram till 14 juli 2024.

I konstutställningen BELONG? möter vi Gävle kommuns fristadskonstnär Sara Khayat och hennes erfarenheter av att vara på flykt. På grund av sitt politiska engagemang och sin konst tvingades Sara fly sitt hemland. BELONG? skildrar en individs personliga resa, men är lika mycket en utställning som diskuterar migration ur ett större perspektiv och det ”mellanförskap” som kan uppstå.

BELONG? blir den sista utställningen som Gävle Konstcentrum visar i Silvanums konsthall. Den 15 juli stängs dörrarna, för att förbereda flytten till Agnes Kulturhus.

Trots att konsthallen stänger kommer Gävle Konstcentrum bjuda på spännande saker under hösten. Håll utkik på deras hemsida och i sociala medier. I det nya kulturhuset väntar helt nya lokaler, som är skapade för både pedagogiska träffar och kommande konstutställningar. Gävle Konstcentrum planerar att öppna för allmänheten i Agnes Kulturhus i december 2024.

BELONG? – Sara Khayat – Välkommen till Gävle Konstcentrum (gavlekonstcentrum.se)

https://www.instagram.com/gavlekonstcentrum/