Upptäck Gävles årum med ny promenadbroschyr

”Utan Gavleån inget Gävle.” Så börjar promenadbroschyren Årummet i Gävle. En välskriven trycksak som lyfter Gävles kulturarv längs med Gavleån

Årummet i Gävle är ett park- och promenadområde med rötter från 1800-talet. Här finns bland annat två museer, en konsthall, ett konsert­hus och om ett par år även Agnes kulturhus. Nu lyfts detta fantastiska kulturarv i en ny promenadbroschyr, framtagen i ett samarbete mellan Kulturavdelningen Gävle kommun, Länsmuseet Gävleborg, Sveriges Fängelsemuseum, Visit Gavle och Gävle Citysamverkan, inom ramen för projektet Kulturstaden Gävle.

-Vi ville skapa en elegant och samtidigt tillgänglig broschyr för alla de Gävlebor och turister som ännu inte upptäckt Gävles fantastiska årum. Vad kan passa bättre än att släppa den i samband med den årliga och mycket uppskattade festivalen Å-Draget, säger Sofia Nohrstedt, kulturchef i Gävle kommun. Ta gärna broschyren till hjälp och gå en trevlig promenad på egen hand längs med Gavleån.

Den 2 september klockan 14.00 välkomnas allmänheten och media till Länsmuseet Gävleborg för release av broschyren som består av 28 sidor text från då till nu, illustrationer och fotografier. Releasen är en av Å-Dragets många programpunkter. Se alla planerade aktiviteter här: Program Å-Draget 2022 – Gävle kommun (gavle.se).

Broschyren är kostnadsfri och kommer efter releasen att finnas tillgänglig på flera ställen runt om i staden.