Välkommen till Vårsalongen 2024 på Gävle Konstcentrum

På lördag öppnar årets vårsalong på Gävle Konstcentrum, med konst från hela länet. Här ryms en stor bredd av konstverk i många olika tekniker och uttryck. Såväl professionella konstnärer som amatörer med koppling till Gävleborg finns representerade i den fullspäckade, brokiga och festliga utställningen.

Stella Vallgren, 6 år, är Vårsalongens yngsta medverkande någonsin. Hon har ritat en stjärnhimmel och en målning med olika färger.

– Pappa trodde att ni skulle sätta upp dom i fikarummet, men här står jag, säger Stella stolt och tittar på sina verk i konsthallen.

Emily Norrbelius medverkar med en oljemålning som har titeln ”Anakronism”. Motivet är ett självporträtt där hon endast är iklädd en motorcykelhjälm. Hon vill inte avslöja sina personliga tankar bakom verket, det lämnar hon öppet för tolkning till betraktaren.

– Jag vill att mitt verk väcker en nyfikenhet på vem jag är och vad jag försöker säga. Kanske får en känsla av igenkänning. Jag hoppas också jag lyckas förmedla min kärlek till måleriet och inspirerar andras kreativitet, säger Emily.

Vårsalongen 2024 är fylld till bredden! Vernissagen är lördag 27 april kl. 12-16. Invigning kl. 13 av konstintendent Jan Stene.

Utställningen pågår 27 april – 26 maj, fri entré. Du hittar mer information om utställningen här.