Författarbesök med Pär Sahlin och Melody Farshin på Gävle teater

Hör både Pär Sahlin och Melody Farshin berätta om sina böcker och sitt skrivande under en timme på Gävle teater. Konferencier är skådepelaren Marie Robertson.

När

  • måndag 15 april kl 13.00 – 14.00

  • tisdag 16 april  kl 10.00 – 11.00

  • tisdag 16 april  kl 13.00 – 14.00

Var

Gävle Teater

Boka besök och buss

Boka besök och buss via e-tjänst

Pär Sahlin
Pär Sahlin är författare och har skrivit många böcker för barn och unga om olika ämnen, t.ex. fantasy, kärlek, vänskap och tonårsliv. Han är också föreläsare och lärare. Senast kom hans böcker i serierna om Sävaträsk och Säva Spinoff som båda handlar om livet med epa i byn Sävaträsk. Böckerna är lättlästa, roliga och lätta att känna igen sig i. Pär har också skrivit tre böcker om Nadir, som tävlar i simning. Den serien finns både på svenska och arabiska. En annan serie Pär skrivit är de två böckerna om Silas: I väntan på mitt ovanliga liv, och I ett annat universum än ditt.

Melody Farshin
Melody Farshin jobbar både som stand up-komiker och författare. Kanske känner du igen henne från tv-programmet Invandrare för svenskar? Hennes första bok Mizeria gavs ut 2018, fortsättningen Lowkey kom 2021 och tredje delen 100K släpptes 2022. Mizeria handlar om två syskon – tvillingarna Aicha och Ali, två gymnasieungdomar i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar SÅ olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar. Alla tre delarna i serien gavs ut igen 2023 i en enda bok, den heter Mizeria deluxe : the shishko edition.

Marie Robertson
Den som kommer att presentera författarna, och hjälpa till att ställa frågor till dem från er i publiken, är konferencier Marie Robertson. Marie är skådespelare och har spelat både i teatrar, filmer och tv-serier. Hon var med i julkalendern om familjen Knyckertz 2021 och har synts bland annat i tv-serierna Lyckoviken och Solsidan, och filmer som Beck och Sune vs Sune. Några böcker har Marie inte skrivit, men hon har läst in några ljudböcker både för ungdomar och vuxna och hon gillar verkligen att läsa.

Författarna är bokade via Författarcentrum och konferencieren via Talarforum.

FOTO:
Pär Sahlin. Fotograf Henrik Kindgren
Melody Farshin. Fotograf Caroline Andersson
Marie Robertson. Fotograf: Stellan Stephenson