Under Stjärnorna

Under Stjärnorna är en heldag med drama och berättande för den anpassade grund- och gymnasieskolan. Särskilt för elever som läser ämnesområden och deras lärare, pedagoger och assistenter. Vi kommer till er skola!
  • Besöket på skolan varar under en hel skoldag.
  • På förmiddagen spelar vi en klassrumsföreställning för elever och personal. Den spelas för 6-8 elever och tar ca 40 min. Kan spelas två gånger under förmiddagen.
  • Under eftermiddagen träffas personal som vill och kan delta i en workshop med våra pedagoger. Där arbetar vi med föreställningens metoder i syfte att utifrån personalens erfarenhet och kunskap utveckla egna verktyg för att implementera drama/teater i undervisningen. Dagen avslutas med att deltagarna får ett kompendium med dramalektionsplaneringar.

Materialet har tagits fram av Dr Gill Brigg från England som har stor erfarenhet och kunskap kring att arbeta med elever i den anpassade skolan. Hon är dramalärare, scenkonstnär, forskare och har arbetat med projektet Scen:se sedan starten 2017. Se www.gillbrigg.com.

Scen:se är ett utvecklingsprojekt på Folkteatern Gävleborg och har under flera år skapat scenkonstföreställningar samt tagit fram pedagogiska metoder i drama för barn och unga med komplexa funktionsnedsättningar. Sedan 2023 samarbetar projektet även med Estrad Norr och Region Jämtland Härjedalen.

När

  • Datum: 21, 22, 25, 26, 27, 28 mars + 15-19 april + 22-24 april + 29-30 april

Var

På plats på er skola!

Boka besök

Eva von Hofsten
Mejl:  Eva.von.Hofsten@folkteaterngavleborg.se
Telefon: 070-3863703