Microsoft gör enorma investeringar i Gävle och Sandviken

Två personer ler mot kamera utomhus i grönområde.
Måndag 3 juni presenterade Microsoft sin största enskilda satsning i Sverige, med planer på att investera hela 33,7 miljarder kronor.

Investeringen syftar till att accelerera Sveriges införande av AI, öka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft genom kompetensutveckling av nuvarande och framtida arbetskraft, och skapa långsiktiga fördelar för den svenska ekonomin.

Att Gävle och Sandviken pekas ut i Microsofts satsning innebär att det kommer få stor betydelse för regionen under lång tid framöver.

– Vi är oerhört glada över att Microsoft nu ökar sina ambitioner och accelererar sina investeringar. Att företag i vår region och nu specifikt i Gävle och Sandviken kan och vill ligga i framkant och investerar stort betyder mycket för vår utveckling och vår konkurrenskraft, säger Åsa Wiklund-Lång (S) kommunstyrelsens ordförande Gävle kommun.

–  Det är svårt att redan nu säga exakt vad detta kommer betyda för oss, det är svindlande siffror som är svåra att ta in. Att de väljer att investera så mycket visar på stora planer. De är helt klart här för att stanna, växa med oss och bidra till lokalsamhället, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande Sandvikens kommun.

För mer information

Åsa Wiklund-Lång (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Gävle kommun
Telefon: 070-414 11 08

Peter Kärnström (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Sandvikens kommun
Telefon: 026 – 24 12 21