Det här är årets stadsvandringar i Gävle i sommar!

Båten Almagrundet
Den 31 maj startar Gävles populära stadsvandringar. I år blir det 14 vandringar samt ett antal repetitioner på några av vandringarna.

-Nyheter i år är en kulturvandring i Axmar bruk, en om Gävles biografer och den om Gatans former i StreetArts tecken, berättar Marcus Olsson, kultursamordnare och ansvarig för stadsvandringarna vid Kultur & fritid i Gävle kommun.

Det blir också stadsvandringar i repris fast med nya inslag. Vid Almagrundet bjuds det på havsvisor och på vandringen i Bönan går man till nya platser.
I år erbjuds sex dramatiserade vandringar av Kulturas teatergrupp och av Arbetarteatern Pegasus. Alla dessa gör en tur i Gävles historia.

Stadsvandringarna i Gävle har en lång historia. Med vandringarna vill Gävle kommun och samarbetspartners inbjuda till spännande möten, ibland med oväntade infallsvinklar och i varierande ämnen, som kan få oss att upptäcka nya platser, miljöer och berättelser. Platser dit vi vill återkomma. Ciceronerna är specialister inom olika områden men har ett gemensamt – lusten att berätta.

Reservation för ändringar. Vandringar är gratis, om inget annat anges. I programmet finns också andra tips på musik- och kulturaktiviteter att ta del av i sommar.

Se alla sommarens stadsvandringar på: www.gavle.se/stadsvandringar
Tryckt program finns på turistcenter i stadshuset och på kommunens bibliotek från den 28 maj.

Vad tycker du?
  • Gilla (11)
  • Älska (4)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)