Gävle kommun prisar Årets arbetsplats och Årets chef 2023

Bygglovsenheten har utsetts till Årets arbetsplats 2023 och Anna Bengtsson, verksamhetschef för verksamhets- och utvecklingsstödet vid Välfärd Gävle, har utsetts till Årets chef.

Gävle kommunkoncern utser varje år Årets chef och Årets arbetsplats. Utmärkelserna ges till den chef som inspirerar andra genom sitt ledarskap och den verksamhet som på olika sätt visar goda resultat. I år var det ett stort antal chefer och verksamheter som nominerats av medarbetare. Kommundirektör Göran Arnell delade ut priserna under chefsdagen.

– Precis som jag brukar säga vid de här tillfällena skulle jag vilja dela ut de här priserna till er alla. Goda exempel kan både inspirera och öka modet att våga prova nya arbetssätt. Det gläder mig att vi i år fick ta del av så många bra nomineringar av arbetsplatser och chefer, säger kommundirektör Göran Arnell.

Årets arbetsplats 2023

Bygglovsenheten tilldelades utmärkelsen Årets arbetsplats 2023 för sitt mod och sin bevisat goda förmåga att prova nya framgångsrika vägar i en verksamhet som präglas av myndighetsutövning, komplicerad lagstiftning och höga krav på kvalitet. Detta i kombination med ett utvecklat kundfokus och internt samarbete.

Från nomineringen

”Kvalitet jobbar vi med genom att alltid sträva framåt och hitta nya lösningar, nya arbetssätt och faktiskt våga testa saker även om det inte är säkert att det kommer att funka. [—] Som nyanställd är det verkligen en förmån att få arbeta i en så stimulerande miljö där alla gemensamt står vid samma utgångspunkt, trots att det finns stora variationer i erfarenhet och kunskap. Att som ny känna sig inkluderad och som en viktig pusselbit bland proffs på området är verkligen ingenting man tar för givet”.

Bygglovsenheten tilldelas 2 000 kr per medarbetare i utvecklingsstipendium.

Årets chef 2023

En man och en kvinna står bredvid varandra. Kvinnan håller i ett diplom och en bukett.

Anna Bengtsson verksamhetschef för verksamhets- och utvecklingsstödet, sektor Välfärd, tilldelades utmärkelsen Årets chef 2023.

Anna tilldelas priset för hennes uthålliga och lyckade arbete med utveckling och förbättrade samarbeten. Anna har en extraordinär förmåga att se till helheten och omsätta det till framgångsrik verksamhet. Hon har tillit till medarbetarnas förmåga att lösa uppdraget och skapar utrymme för lärande som en naturlig del av arbetsdagen.

Från nomineringen

”Anna är inlyssnande, stämmer av behov och följer upp. Skapar alltid delaktighet och involverar oss redan i planering av arbeten. Arbetar aktivt med olika friskfaktorer som gör att vi mår bra och trivs på jobbet. Skapar en trygghet på arbetet med sitt sätt att leda och ingjuter mod och självförtroende i oss medarbetare”.

Anna Bengtsson tilldelas 25 000 kr i utvecklingsstipendium.