Digitalt näringslivsmöte 8 mars: Kvinnor i näringslivet

8/3, 2021, kl.15:00, Digitalt evenemang

Tillbaka till kalendariet

Digitalt näringslivsmöte 8 mars: Kvinnor i näringslivet

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen och år 2021 är det 100 år sedan kvinnor för första gången fick rösta i ett svenskt riksdagsval. Dagen till ära vill vi passa på att uppmärksamma kvinnor i det lokala näringslivet - följ med oss när vi träffar forskare, främjare, nätverkare och förebilder inom ämnet kvinnor som driver företag.

Tid: 15:00-16:00
Plattform: Digitalt möte i Microsoft Teams
Moderator: Klara Wirdby, näringslivsstrateg på Gävle kommun

 

Programinnehåll

Vi pratar med Annie Roos, doktorand vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som i flera års tid följt företagare i Ockelbo för att studera hur genusstrukturer påverkar den entreprenöriella processen. Malin Rogström, utvecklingschef på Sandbacka Science Park, gästar oss och berättar om hur de utvecklat ett strukturerat jämställdhetsarbete som genomsyrar alla delar av verksamheten.

Vi träffar också Monica Hedberg som presenterar Asynjor Invest, en plattform för kvinnor som investerar och möjliggör för kvinnor att ta makten över sitt eget liv och kapital. Dsgn To Empower UF presenterar sitt UF-företag, där delar av försäljningsintäkterna går till organisationen Kvinna till kvinna.

Mötet avslutas med en paneldebatt. I panelen deltar bland annat Eva Cooper, Företagarnas regionchef i Gävleborg och Dalarna, Angelica Adamski, affärscoach på Movexum, samt Linda Dahlqvist, grundare av nätverket Freja-kvinnor.

Varmt välkomna!

 

 

Välkommen att skicka in frågor inför mötet

Nu har vi lagt in ett frågefält i vårt anmälningsformulär så att du kan skicka in relaterade mötesfrågor på förhand. Vi reserverar oss dock för att alla frågor kanske inte hinner besvaras under mötets gång. Möjligheten att ställa frågor i möteschatten kvarstår, och det går också bra att mejla in din fråga till naringsliv@gavle.se.

Till anmälningsformuläret