Fönsterspringan – möt Elsie Johansson och Daniel Östersjö

31/5, 2022, kl.18:00, Stadsbiblioteket Gävle

Tillbaka till kalendariet

Fönsterspringan – möt Elsie Johansson och Daniel Östersjö

I samband med att Elsie Johansson ifjol fyllde 90 år utkom hon med hyllade boken "Bladet från munnen". I den här scenföreställningen ges boken utrymme, men fokus ligger på albumet "Fönsterspringan". Där har musikern och sångaren Daniel Östersjö tonsatt 15 av Johanssons dikter och gett dem en ny dimension. På albumet, liksom i scenföreställningen, framför Östersjö de tonsatta dikterna med sång och piano varvat med delar där Johansson läser sin poesi.

Elsie Johansson växte upp i statarmiljö i Vendel och var anställd vid postverket i 30 år innan hon debuterade som författare. Sitt stora genombrott fick hon med trilogin Berättelsen om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy).
Daniel Östersjö är frilansande musiker, sångare och låtskrivare från Älvkarleby. Han har ett långtgående samarbete som multiinstrumentalist med Bengt Söderhäll i den fransk-svenska låtskrivarduon ”Le Lac Long 814” och har medverkat med sina Joe Hill-sånger i olika sammanhang i Gävle de senaste åren, bla i den nystartade Gävle-baserade Joe Hill Orchestra.
I samarbete med Kultur för äldre och Träffpunkter för seniorer.
Foto: Johan Bergmark.