Per Fhager – SOFT PIXELS 2

4 april 2024, 12.00, Gävle Konstcentrum

Tillbaka till kalendariet

Per Fhager – SOFT PIXELS 2

Vad händer i mötet mellan broderiets obegränsade möjligheter och TV-spelens magiska förmåga att förflytta oss till en annan värld? Svaret ryms i konstnären Per Fhagers verk, där han skapat ett unikt konstnärligt uttryck.

Välkomna till Gävle Konstcentrum och utställningen SOFT PIXELS 2!

”Jag vill att konsthallen ska kännas som en färginjektion, när det är som mörkast och jävligast. En intensiv värld i ett grått februari, som förhoppningsvis sprider den glädje som jag kände under skapandet”.  / Per Fhager

Datum

3 februari – 7 april 2024

Vernissage

Lördagen den 3 februari kl. 12.00. Invigning kl. 13.00 av Jan Stene, konstintendent, i konstnärens närvaro.

Öppettider

Tis, ons, fre, lör, sön: kl. 12-16

Tors: kl. 12-19

Om konstnären

Per Fhager, f. 1980, är uppvuxen på Donsö i Göteborgs skärgård och utbildad på Beckmans Designskola i Stockholm. Efter avslutade studier arbetade han bland annat som designer för Polar O. Pyret och LEGO. Det konstnärliga utövandet gick parallellt med yrkeslivet. Vid genombrottet öppnades snabbt en ny värld upp för de långsamt framväxande spelbroderierna som hade skapats i hemmets privata sfär. Per Fhager har sedan debuten ställt ut på flera konsthallar och institutioner i Sverige, men även på den kommersiella scenen i New York, Stockholm, London och Köpenhamn. Hans bilder är inköpta av flera samlingar och museer däribland Jeanette Bonnier Collection, Malmö Konstmuseum, Jönköpings Länsmuseum, Sveriges Allmänna Konstförening och Gävle Konstcentrum.

Utställningen SOFT PIXELS 2 är en produktion med både äldre och nya verk. Den visades 2023 på Jönköpings Länsmuseum med ett lite annorlunda urval och ska efter Gävle turnera vidare till Ronneby Konsthall under hösten.

Läs mer på Gävle Konstcentrums hemsida

Läs en intervju med Per Fhager

Eventinformation

Alla tillfällen kopplade till detta evenemang