SAMVARON

26/11, 2022, kl.12:00, Länsmuseet Gävleborg

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

SAMVARON

SAMVARON är både en installation och ett interaktivt dansverk - en 20 minuter lång föreställning som upprepas utan paus under tre timmar.

SAMVARON är ett koreografiskt kedjebrev tänkt att vandra mellan platser, i sakta förändring över tid och i samspel med dem som besöker verket. Därigenom skapas, bildligt och bokstavligt, en brokig väv av möten och minnen i en tid som så länge har präglats av avstånd och distans.

SAMVARON är både en installation och ett interaktivt dansverk. Som installation är verket öppen för alla att uppleva under den tid och på det sätt man själv önskar: till exempel att sitta på en av stolarna vid väven/att lyssna/att väva/eller att från utsidan uppleva situationen som en ljudande installation.

Föreställningen är ca 20 minuter lång och upprepas utan paus i tre timmar. Till varje föreställning är endast en person inbjuden.

Konstnärligt team: Idé, koreografi och dans: Anna Öberg | Ljuddesign: Elize Arvefjord | Ljusdesign: Anton Andersson Musiker: Olof Misgeld och Petter Berndalen | Scenograf: Sofia Romberg

Längd: Verket är aktivt i 3 timmar, kom och upplev det och få det spelat för dig under 20 minuter.

Producent: Anna Öberg.

Arrangör: Gävle Teaterförening, Riksteatern Gävleborg, Länsmuseet Gävleborg och Kultur Gävleborg.