Gävle kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset. Information och råd som rör kommunens verksamheter och dig som invånare eller företagare hittar du här.

Kurage

3 juni, 2020, kl.18:30 Gävle Teater

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Kurage

Om 80-talets Sverige och en samtid i panik.
En infektionsläkare hittar ett dödligt virus. En präst viger sitt liv åt de smittade. Och en begravningsentreprenör som är den enda att begrava offren.

Kurage är ett nyskrivet drama baserat på verkliga händelser, en berättelse om fyra personer som stod upp i stormen och gjorde det de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande. Föreställningen riktar fokus på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och de verkliga händelser och öden som karaktärerna levt och tagit del av. En svindlande historia om människovärde, mod och hopp.
Med nyskriven musik, nära sittning mellan publik och skådespelare i gemensam scenografi, förvandlas rummet till en kapsel som tar oss bakåt i tiden till åttiotalet för att landa i vår samtid. Vem är den som står upp för människovärdet idag? Hur synliggör vi civilkurage i dagens samhälle? Vem är hjälten i mitt liv?

Det framgångsrika teamet som står bakom produktionen har tidigare gjort publiksuccé på Riksteaterscenerna med ”Landet Inuti”, ”Vårt förakt för svaghet” och ”No tears for queers”.

Produktionen är en samproduktion mellan Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern.

Medverkande:
Mårten Andersson, Victor Wigardt, Lotta Östlin Stenshäll

Ett samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Teater Västernorrland och Riksteatern

Föreställningslängd: 2 timmar inkl paus
Onumrerad salong