Näringslivsavdelningens nyhetsbrev februari 2024

Nyheter från Näringslivsavdelningen

Välkomna på årets Byggdialog

Förra årets Byggdialog var mycket uppskattad,
intresset var stort för att få information om byggplanerna i vårt område. Vi bjuder nu in till årets Byggdialog, där även Sandvikens kommun är med.
Välkomna den 2 maj till en dag där offentliga aktörer som projekterar och bygger i Gävle och Sandviken presenterar sina kommande planer och projekt. Syftet är att konsulter, projektörer, bygg- och anläggningsföretag med flera, ska få en bild av var affärerna finns. Vi vill samtidigt visa hur Gävle och Sandviken utvecklas och allt spännande som är på gång här!

Jobb- och utbildningsmässa 20 mars på Monitor ERP Arena

Monterbild från jobb- och utbildningschansen
Foto: Thuresson Veronica
Välkomna den 20 mars!
En mässa för dig som söker en utbildning som garanterat leder till en anställning, för dig som vill ta nästa steg i karriären eller är nyfiken på vad som eftersöks inom olika branscher nu och framöver
Både stora och små företag, från det lokala till internationella företag kommer att finnas representerade på mässan. Som besökare ges Du chansen att prata och samla information från de utställare som är intressanta för dig.
Målet med mässan är att tydligt visa att utbildning leder till jobb och på så sätt verka för att företagens framtida rekryteringsbehov tillgodoses.

Intresserad av att bedriva driften av Bistron i Agnes?Skiss på nya kultur- och bildningscenter som ska byggas i Gävle

Nu tar Gävle kommun emot anbud från entreprenörer som vill driva verksamheten som en del av Agnes Kulturhus.
– Vår vision är att Bistron ska bidra till kulturhusets dragningskraft som en samlingsplats i kommunen och vi ser fram emot att göra det tillsammans med näringslivet, säger Julia Cederstrand (C), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.
Sista anbudsdag är 18 april 2024.

Anbudsskola – informationsträff om upphandlingar

Att lämna anbud i kommunens upphandlingar innebär stora möjligheter för dig som företagare. Välkommen att anmäla dig till Inköp och upphandlingsenhetens företagsinformation.
För att uppmuntra och underlätta för fler att lämna anbud på kommunens upphandlingar anordnar vi regelbundet en informationsträff för företag som vi kallar Anbudsskola.

Nästa tillfälle är 11 april och då kommer vi prata generellt om offentlig upphandling och Gävle kommun. Du får en inblick i hur man gör när man lämnar in ett anbud, lagar och regler, var man hittar aktuella upphandlingar och hur man går tillväga för att prenumerera på aktuella upphandlingar.


Har du fått Svenskt Näringslivs enkät?Svenskt Näringsliv logo.

Ditt svar är viktigt för oss!
Är du en av de 400 företagare som fått årets enkätundersökning från Svenskt Näringsliv? (Skickas ut via undersökningsföretaget Ipsos)
Resultatet från denna undersökning är ett mycket viktigt verktyg för oss på Gävle kommun i vårt arbete att utveckla företagsklimatet, och ju fler som svarar desto bättre underlag att jobba med. Förra året svarade knappt 50 % på enkäten, så vi hoppas att fler företagare i Gävle har möjlighet att svara i år. Vi vill både veta vad du är nöjd med och vad som kan bli bättre. Sista svarsdag är 31 mars.

Klimatfika med Hifab – 7 mars

Närbild på kanelbulle och kaffekopp.
Foto: Thuresson Veronica
Gävle klimatavtal bjuder in till nätverksträff och fika under konceptet Klimatfika. Kom och lyssna på Hifabs insikter kring några av de tydliga skiften som nu präglar svensk fastighets och samhällsbyggnadssektor och vad de ser för spaningar för 2024 och framåt.
Hifab är ett konsultbolag för oberoende rådgivare och projektledare inom fastigheter och samhällsbyggnad och ser därmed stora möjligheter att få vara med och göra skillnad för sina kunder för branschen och samhället i stort.

Aktivitetskalender

Gävle Företagarföreningars frukostmöte – 21/3
U23 landskamp fotboll – Sverige-Norge – 8/4
Företagarna Gävle bjuder in till Företagargala – 12/4
Näringslivsfrukost Save the date – 14/5

Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta Gävle kommuns Företagsservice.
Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.