Näringslivsavdelningens nyhetsbrev maj 2021

Information från Gävle kommun, Näringslivsavdelningen.

Gävle kommun förbättrar sig i företagsmätning

Enkätresultaten från Svenskt Näringslivs mätning om lokalt företagsklimat visar att Gävle kommun år 2021 bryter den nedåtgående trenden och ökar något, från 2,6 till 2,7 på en sexgradig skala. Det är positivt att siffrorna pekar uppåt och vi på Näringslivsavdelningen fortsätter, i samverkan med våra kommunkollegor och näringslivet, med full kraft att utveckla vårt arbete för att bidra till ett fortsatt förbättrat företagsklimat.

Läs mer om enkätresultatet

 

 

Nya webbsidor ska göra det lättare att lämna anbud

Nu har nya sidor om inköp och upphandling publicerats på gavle.se. Målet med de nya sidorna är att leverantörer ska få information om upphandlingar samt tips och råd på vad man bör tänka på när man lämnar in ett anbud. Gävle kommun kommer fortsatt att utveckla webbsidorna, så återkoppla gärna via formuläret längst ner på sidan om du upplever att något inte fungerar som det ska.

Om upphandling på gavle.se

 

 

Annika Janglund, näringslivsutvecklare.

Utbildning om service till företag uppmärksammas nationellt

I artikelserien ”Goda exempel” har SKNT.se intervjuat näringslivsutvecklare Annika Janglund med anledning av Gävle kommuns utbildning Service till företag.

Den interna utbildningen riktar sig till handläggare och chefer som i sina yrkesroller har kontakt med företag. Service, bemötande och värdskap står i fokus, samt att öka förståelsen för näringslivets vardag och betydelse. Målet är att skapa en samsyn för Gävle kommuns näringslivsarbete och ett lösningsinriktat arbetssätt, med förhoppning om att det ska resultera i ett påtagligt förbättrat näringslivsklimat.

Läs hela intervjun

 

 

Ansök om att ta emot PRAO-elever

Ta chansen att inspirera elever i årskurs 8 och 9 i valet av utbildning och arbete. Ansök om att ta emot praoelever inför hösten 2021 och våren 2022 redan idag!

Läs mer och ansök

 

 

Datacloud Global Awards - Excellence in Community Engagement 2021

 

Microsoft nominerat till globalt branschpris för samhällsengagemang

Business Sweden har tillsammans med bland annat Gävle och Sandvikens kommuner nominerat Microsoft till utmärkelsen Excellence in Community Engagement Award 2021 som utses av Datacloud Global Awards.

Microsoft visar ett unikt intresse för att bidra till lokalsamhället genom insatser för kompetensutveckling, hållbarhet, inkludering och digitalisering. Just nu pågår inte mindre än 18 samhällsprojekt med fokus på att utbilda och stimulera barn, lärare och vuxna och öka deras digitala kunskaper. Nomineringen hittar du på gavle.se. Redan 1 juni utses vinnaren. Håll utkik på LinkedIn Gävle kommun – Näringsliv för att veta hur det går!

Läs mer om nomineringen

 

 

Marcus Eldh, Wild Sweden.

Inspirationsworkshop om naturguidning

Arbetar du med att guida besökare eller är du intresserad av att komma igång?

Datum: 3 juni 10:00-12:00

Missa inte denna inspirationsworkshop om att guida besökare i naturmiljöer som arrangeras av Länsstyrelsen Gävleborg. Kursledare är Marcus Eldh från Wild Sweden.

Läs mer och anmäl dig på Länsstyrelsens hemsida

 

 

Hållbar industri: sök planeringsstöd från Vinnova inför ansökan till Horisont Europa

Har ditt företag en idé inom hållbar industri som har potential att bli en ansökan till Horisont Europa? Sök då Vinnovas planeringsstöd! Fram till den 11 juni kan man söka stöd för att planera utvecklingen av sin idé, söka samarbetspartners och bygga nätverk, eller planera själva ansökan till Horisont Europa. Läs mer och se vilka idéer som kan passa inom hållbar industri på Vinnovas hemsida.

Är du intresserad av att söka EU-stöd men vet inte vad som kan passa din verksamhet? Kontakta Internationella Kontoret på Gävle kommun för tips och vägledning. Du når oss via Kundtjänst eller genom att maila direkt till funktionsbrevlådan internationellakontoret@gavle.se.

Läs mer på Vinnovas hemsida

 

 

MSB tipsar: Så kan du stärka ditt företags beredskap

Det finns många anledningar att vilja stärka företagets beredskap. Digitaliseringen som gör företag sårbara för cyberattacker eller längre elavbrott. Pandemier som orsakar personalbortfall. Störningar i leveranser på grund av naturolyckor eller militära konflikter någonstans i världen.

På MSB:s hemsida finns information och stöd till dig som vill veta hur du kan börja att stärka ditt företags beredskap att hantera störningar och avbrott.

Läs mer på MSB:s hemsida

 

 

Dags att nominera Årets Nybyggare

Varje år delar Stiftelsen IFS (Internationella Företagare i Sverige) ut H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets nybyggare. Utmärkelsen har till syfte att lyfta fram goda exempel på duktiga företagare med utländsk bakgrund som verkar och bidrar till den svenska välfärden. Vill du själv ta emot eller känner du någon som du tycker är värd priset? Läs mer och nominera din kandidat till 2021 års upplaga via länken nedan.

Läs mer och nominera