Näringslivsavdelningens nyhetsbrev mars 2023

Information från Gävle kommun, Näringslivsavdelningen

Välkommen på Näringslivsfrukost!gasklockorna_profilbild

Gävle kommun, Företagarna Gävle, Gävles Företagarföreningar och Gasklockorna bjuder gemensamt in till en Näringslivsfrukost – din mötesplats för mingel, inspiration och ny kunskap för en näringsrikare kommun.

Datum: 11 maj
Tid: kaffe/te och smörgås 7.30, program från scenen mellan 8.00-9.10
Plats: Stora Gasklockan, Gävle

Välkomna att ta del av information och nyheter från våra politiker och kommunledning, lyssna på lokala företagare, mingla och nätverka.

Klicka här för att anmäla dig


Visit Gävle möter besökare vid större evenemang – utvecklingen av Gävles framtida Besöksservice fortsätter!

180225 Sara McManus of Sweden in the Womens

Under mars har Visit Gävle välkomnat gästerna på mässan ”Allt För Sjön” i Älvsjö tillsammans med andra destinationer från Jungfrukusten, på Curling VM i Göransson Arena tillsammans med Visit Sandviken och kommer att finnas på plats på Gästriklands Idrottsgala i april för att hälsa välkommen och berätta om vår destination!
Konceptet är en del av Gävles framtida Besöksservice. Vi möter besökare där de finns, tillgängliggör information om Gävle och inspirerar inför och under besöket! Det är mycket uppskattat av besökarna och ger oss större möjlighet att synliggöra Gävles upplevelser och aktiviteter.

 


Nyfiken på vad som ska byggas i Gävle framöver?

Nu öppnar vi upp för fler att anmäla sig till den Byggdialog som vi på Gävle kommun anordnar tillsammans med ett stort antal andra aktörer. Se vilka på bilden här bredvid.

Datum: 20 april
Tid 9.00-14.30 (kaffe från 8.30)
Plats: Konserthuset, Gävle

Syftet med dagen är att konsulter, projektörer, bygg- och anläggningsföretag med flera, ska få en bild av var affärerna finns. Vi vill samtidigt visa hur Gävle utvecklas och allt spännande som är på gång här!

Här hittar du mer information och anmälan


Anbudsskola – 4 majKvinnlig hand skriver på en bärbar dator.

Vill du bli leverantör till Gävle kommun, men känner att du inte riktigt har koll på hur man går tillväga. Välkommen att anmäla dig till Inköp och upphandlingsenhetens företagsinformation.

Vi informerar bland annat om var du hittar aktuella upphandlingsannonser och hur du gör för att prenumerera på de annonser som intresserar just dig. Självklart finns tid så du kan ställa frågor.

Anmäl dig här


Minska glappet mellan Gävles skolor och arbetsmarknaden!Glad student på campus.

Kvaliteten i grundskolan spelar en stor och viktig roll för Gävles konkurrenskraft och välstånd.
Att eleverna tidigt ges utrymme och ser kopplingen mellan ämneskunskaperna de skaffar sig i skolan och möjligheterna till en spännande framtid i arbetslivet är av yttersta vikt.

Gävle kommun, Företagarna i Gävle, Företagarna i Gävleborg och Svenskt Näringsliv önskar bjuda in till ett gemensamt frukostmöte den 25 april, för att diskutera hur vi tillsammans kan hjälpas åt med kompetensförsörjningen på lång sikt. Vi kommer även att fortsätta arbetet med samverkan, utbildning/arbetsliv när det gäller Trossen, Prao och Ung Företagsamhet.

Läs mer och anmäl dig här


Boka ett företagsbesök!

Vi på Näringslivsavdelningen gör regelbundet besök hos våra lokala företag för att få ta del av deras vardag och lyssna in hur det är att driva företag i Gävle. En mycket intressant och givande del av vårt näringslivsarbete.

Bilden här intill är ifrån företagsbesök hos:

Växt & Miljödesign i Gävle, som erbjuder försäljning, uthyrning och skötsel av företagsväxter. Företaget ägs av Göran Svensson.

Gefle Hundteam, som erbjuder tjänster i form av besök med sociala tjänstehundar i syfte att bidra till glädje och motivation för deltagare inom vård- skola och omsorg. Företaget ägs av Jenny Ogebrant

Boka ditt företagsbesök på länken här nedan.

Här bokar du ditt företagsbesök


Är du eller någon du känner till vår kollega i sommar?

Gävle Turistinformation söker en Turistkommunikatör under sommaren.
Brinner du för värdskap, är serviceinriktad och gillar att jobba med människor? Sök eller tipsa någon annan!
Är du nyfiken och vill veta mer om hur du ansöker? Maila oss på turist@gavle.se

 


Aktivitetskalender

Jobb- och utbildningsmässa – 5/4
Den 5 april 2023 arrangerar Vuxenutbildningen tillsammans med Ett bättre Gävle (GIF) och En bra start (Brynäs IF) vårens Jobb- och utbildningsmässa.
Ta del av mer information här

Potatisuppropet – 11/4
Välkomna på Kick-off för potatisuppropet på Wij trädgårdar, Ockelbo. Omställningsinitiativet Närjord i Söderhamn startade Potatisuppropet våren 2020, nu tar vi nya tag och drar igång igen.
Mer info och anmälan här

Futsal i Gävle igen – 14/4
Vi är så stolta att Svenska Fotbollsförbundet ännu en gång förlägger en VM-kvalmatch i Futsal här i Gävle. Sverige möter Tyskland i Gavlehovshallen.
Länk till mer information


 

Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta Gävle kommuns Företagsservice.

Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.