Näringslivsavdelningens nyhetsbrev mars 2024

Nyheter från Näringslivsavdelningen

Mötesforum för strategiska inköps- och upphandlingsfrågor

I början av mars var det återigen dags för möte med Gävles upphandlingsråd. Rådet, är ett samarbete mellan Gävle kommun och näringslivet där strategiska inköps- och upphandlingsfrågor diskuteras. Med i upphandlingsrådet är representanter från Gävle kommunkoncern, företag och branschorganisationer. Näringslivets representanter utses av Företagarna Gävles styrelse. Syftet med Gävles upphandlingsråd är att bidra till att utveckla den offentliga affären och därigenom bidra till ett förbättrat företagsklimat i Gävle.

Näringslivsfrukost – varmt välkomna!

Den 14 maj bjuder vi in till kommunens populära Näringslivsfrukost, en mötesplats för nätverkande, inspiration och ny kunskap för en näringsrikare kommun.
Även denna gång blir det en fullspäckad morgon i Stora Gasklockan med ett intressant program från scenen och rejält med tid för att knyta nya affärskontakter. Även denna gång har vi, enligt önskemål, lagt in en punkt där deltagarna får chansen att interagera och diskutera med varandra.

Näringslivet och Gävle kommun krokar arm för Gävles företagsklimat

I Gävles näringslivsråd deltar representanter från kommunen och företagsledare från nyckelbranscher för att tillsammans följa Gävles näringslivsprogram och diskutera strategiska näringslivsfrågor som är viktiga för företagsplatsen Gävle.
Under det senaste mötet lyftes vad som är på gång i Gävle och vilka utmaningar som påverkar de olika branscherna. Näringslivsrådet har tidigare lyft frågor som till exempel marknadsföring av platsen, medflyttarservice och vikten att lyfta pågående byggprojekt och byggplaner som sker i vår region.
Under mötet den 21 mars berättade näringslivsprogrammets programledare Jorunn Wallton Haaland om det arbete som sker inom dessa områden, både inom kommunen och i näringslivet. Till exempel genomförs Byggdialogen den 2 maj, där företag träffar offentliga aktörer som har byggprojekt och planer.

Planer på att arrangera ett större evenemang?Konsert under Gefle metal festival utomhus på Gasklockorna

NYHET!
Nu finns en snabbguide för arrangörer av möten och evenemang.
Vill du arrangera ett större evenemang eller möte? Nu har vi samlat kortfattade tips på sånt som kan vara bra att tänka på för dig som arrangör. Har du fler frågor, eller är du i behov av ett bollplank för att diskutera din idé? Tveka inte att ta kontakt med oss på Gävle Convention Bureau!

Välkommen på informationsträff om upphandlingar

arbetskollegor tittar på en datorskärm.
Foto: Veronica Thuresson
Att lämna anbud i kommunens upphandlingar innebär stora möjligheter för dig som företagare.
För att uppmuntra och underlätta för fler att lämna anbud på kommunens upphandlingar anordnar vi regelbundet en informationsträff för företag som vi kallar Anbudsskola.
Nästa tillfälle är 11 april och då kommer vi prata generellt om offentlig upphandling och Gävle kommun. Du får en inblick i hur man gör när man lämnar in ett anbud, lagar och regler, var man hittar aktuella upphandlingar och hur man går tillväga för att prenumerera på aktuella upphandlingar.

Värdskapsutskick från Gävle turistinformation

LANGDSKIDOR-5_web
Foto: Daniel Bernstål
Nu stärker vi upp förutsättningarna för värdskap ännu mera för de som arbetar med att ge information till destinationens besökare.
Som en del i utvecklingen av Gävle besöksservice kommer vi en gång i månaden att skicka ut ett värdskapsutskick från Gävle turistinformation.
Det är för alla som arbetar i första hand i Gävles besöksnäring eller någon annanstans där man har kontakt med destinationens besökare. Exempelvis hos InfoPoints, besöksmål, restauranger och boendeanläggningar.
En gång i månaden tipsar vi om både stora och små evenemang/upplevelser som händer den specifika månaden.
Anmäl dig till turist@gavle.se om du vill ha utskicken.

Aktivitetskalender

Gävle Företagarföreningars frukostmöte – 18/4
Läs mer här

U23 landskamp fotboll – Sverige-Norge – 8/4
Läs mer här

Företagarna Gävle bjuder in till Företagargala – 12/4
Läs mer här

Byggdialogen – 2/5
Läs mer här