Samspelet – Ett brädspel som ska hjälpa till att skapa intressanta diskussioner

I Gävle kommuns nya näringslivsprogram finns många aktiviteter för att förbättra samspelet och klimatet i näringslivet. Samspelet är också namnet på det brädspel som ska hjälpa till att skapa intressanta diskussioner och lösningar mellan alla parter.

Samspelet ställer deltagarna inför kniviga situationer där diskussion, samarbete och agerande blir lösningen. Det är företagare, politiker och tjänstemän som möts för att spela.

– Det här var första gången jag spelade det och det lever upp till förväntningarna måste jag säga. Riktigt bra diskussioner, det värdefulla att i mötas
och se saker från olika perspektiv. Det är rätt kluriga frågor och ibland har vi lika åsikter men ibland helt olika infallsvinklar, säger Eva Cooper regionchef Företagarna Gävleborg.

– Fantastiskt spel, otroligt bra frågor. Alla får komma till tals, det tycker jag är viktigt. Dialog och diskussion leder oss alltid framåt oavsett vad det handlar om, otroligt viktigt, säger Karin Lundman hotelldirektör Scandic Gävle.

– Den här otåligheten som många företagare drivs av, som också är det som gör dem framgångsrika. Det är något som inte alltid passar in i den byråkratiska världen en kommun behöver förhålla sig till. Den ömsesidiga förståelsen
är jätteviktigt. Ett samspel, säger Eva Cooper.

– Vi alla har ett ansvar i att skapa ett attraktivt näringsliv  här i Gävle. Det är dom frågorna jag brinner för, det är inte bara en del. Då kommer vi in på det vi är här för ikväll, samspelet, säger Karin Lundman.

Vad tycker du?
  • Älska (1)
  • Gilla (0)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)