Om Kulturskolan Gävle

Hos oss kan du upptäcka och utveckla dina kreativa sidor, träffa nya vänner och förverkliga dina drömmar. Välkommen till oss!

En person i undre tonåren spelar fiol på en konsert.

Det här är Kulturskolan Gävle

Hos oss hittar du fler än 50 kurser inom bild, cirkus, dans, media, teater, musik, film och foto. Oavsett om du vill prova dig fram eller utvecklas inom ett ämne är Kulturskolan i Gävle platsen för dig. Vi kännetecknas av kreativitet, mångfald och kompetens. Här hittar du både bredd och spets och vi sätter alltid dig som elev i fokus.

Undervisningen på kulturskolan

Ditt skapande och dina behov formar vår undervisning. Kurserna leds av utbildade pedagoger inom varje konstnärlig inriktning och utgår från kurs- och verksamhetsplaner. Om du ska spela ett instrument kan vår pedagog komma till din skola under dagtid, om det finns möjlighet och utrymme. Vi ser till att våra elever får möjlighet att medverka i orkestrar, små och stora konserter, föreställningar och utställningar.

Vi är till för alla

Vi anpassar undervisningen efter dina behov. Alla ska ha möjlighet att delta på våra aktiviteter utifrån sina egna förutsättningar. Kulturskolan har även en neuropsykiatrisk funktionsnedsättningsanpassad undervisningssal, med möjligheter att begränsa antalet intryck för en lugn och studiefrämjande miljö.

Vi erbjuder ett brett lärande

Vi är inte bara en plats för dig som vill utvecklas inom olika konstnärliga områden. Här har du även möjlighet att träffa nya vänner. Du blir en del av ett viktigt sammanhang, som främjar självkänsla, samarbete och kommunikation.

Mer om Kulturskolan