Djur, naturstigar och vinteraktiviter i Hemlingby friluftsområde

Information om djur, naturstigar och lekområden i Hemlingby friluftsområde.

Mellan Hemlingbystugan och vattentornet finns det en hage med gotlandskaniner, hedemorahöns och får. Längs med motionsspåren finns också betande får. Under sommaren ser du ofta fåren vid Jannes fäbod (som du når via 5 kilometerspåret) och under vintern brukar man kunna se fåren om man går 2 km-spåret. I Hemlingby friluftsområde finns även hästen Snärten. Ibland hjälper hästen Snärten till med saker som exempelvis vedutkörning. Du kan även boka en åktur med hästen Snärten.

Boka en åktur med hästen snärten i Hemlingbyskogen

Flera får som äter hö i Hemlingby
Fåren vid 2 kilometer-spåret.
Häst med vagn och förare. Röd stuga och gula löv i bakgrunden.
Hästen Snärten i Hemlingby.

Naturstigen i Hemlingby är en tre kilometer lång rundslinga med informationstavlor som handlar om naturens historia och skogens liv. Informationen riktar sig till dig som är cirka 12 år eller äldre. I närheten av naturstigen finns ett antal rast- och grillplatser och lekområdet Inte nudda marken. Markeringen för stigen är ljusgrön och startar i spårcentralen.
Läs mer om Naturstigen i Hemlingby

Rastplatser med bänkbord finns i anslutning till områdena.

Skridskobana

Vid spårcentralen på skridskobanan kan du åka skridskor. I Hemlingbystugan kan du låna utrustning i storlekar framförallt anpassade till barn och ungdomar.
Läs mer om att låna utrustning i Hemlingbystugan.

Spolad isbana
Skridskobanan i Hemlingby.

Skidspår

I skidspåret i Storskogen kan du åka skidor. I Hemlingbystugan kan du låna utrustning i storlekar framförallt anpassade till barn och ungdomar.
Läs mer om att låna utrustning i Hemlingbystugan.

Kvinna som åker skidor med barnvagn
Skidspår i Hemlingby.

Pulkabacke

Vid Hemlingbybacken finns en pulkabacke där kan du åka pulka.