Våra familjedaghem i Norra området

Vår verksamhet upphör 1 januari 2024, därför är det inte möjligt att söka till oss. 

Pedagogerna har kompetens att kommunicera med, utmana, stimulera och möta både de yngre och de äldre barnen. Vi har goda förutsättningar att förbereda barnen för ett fortsatt och livslångt lärande. Pedagogiken i verksamheten ska utgå från att lärande alltid sker.

Omsorg, utveckling och lärande innebär att se till hela barnet och dess behov utifrån våra styrdokument: Allmänna råd, Likabehandlingsplanen och LHU (lärande för hållbar utveckling)

Våra arbetslag

Verksamheten upphör 1 januari 2024, därför är det inte möjligt att söka till oss. 

Vi finns i Bergby och Norrsundet

Vi arbetar med små barngrupper, upp till fem barn i åldrarna 1-5 år.

Vi har öppet alla dagar året runt utom helgdagar, vid semestertider finns alltid någon av oss som tar emot ditt barn vid behov.

Vi träffas regelbundet så barnen lär känna oss vuxna och känner sig trygg när de behöver vara hos vikarien vid semester eller sjukdom.

Vi arbetar med NTA natur och teknik för alla, om vatten och luft. vi arbetar med datalogiskt tänkande, analog och digital programmering.

Vi arbetar efter skolverkets allmänna råd och mot diskriminering och kränkande behandling. Medkänsla Empati Hänsyn Ansvar är viktigt i vår vardag.

Miljöarbete ute och inne är också viktigt för oss och våra barn, här får barnen vara med och sopsortera, kompostera, odla.

Vi arbetar efter en handlingsplan varje termin där vi ser vad barnen behöver och vad de tycker är roligt och intressant.

Barnen får hemlagad mat, frukost får barnen som kommer före klockan 8.00 lunch ca 12.00 och mellanmål klockan 14.30-15.00 Vi vistas mycket utomhus, i skogen, på gården, på utflykter, hälsar på varandra.

Lärande för hållbar utveckling

Gävle kommun satsar på att ge barn och elever handlingskompetens för en hållbar samhällsutveckling genom ett aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Hållbar utveckling handlar om en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Med handlingskompetens menas kunskap, vilja och förmåga att påverka livsstil och levnadsvillkor för en hållbar utveckling på ett sätt som inkluderar såväl dagens som kommande generationer, samt att ta ett globalt ansvar.

Lärande för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030 – de Globala målen för hållbar utveckling, som tagits fram av FN, och som nu hela världen arbetar för. Läs mer om hur vi jobbar med lärande för hållbar utveckling i hela kommunen här, och via #LHUGavle.