Nu öppnar Gävles nya skogslekpark i Hemlingby

Idag den 5 juni öppnar den nya skogslekplatsen i Hemlingby som ligger mellan den pågående nya byggnationen i Södra Hemlingby, Textvägen och Gubbäcksvägen. -Det blir en av de större lekplatserna vi har i kommunen och med mycket hög standard. Det är en stor skogslekpark som nu står klar i den nya stadsdelen Hemlingby i ett Gävle som växer, säger Daniel Olsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i Gävle kommun.

Naturtema i knutpunkten
Platsen ska vara en knutpunkt mellan de olika delarna i Hemlingby och vara tillgänglig för alla.

-Jag är stolt över att vi har lyckats ta tillvara platsens förutsättningar på ett bra sätt. Lekplatsen har ett naturtema där vi anpassat oss efter naturen och vi har försökt spara vegetation och träd och anpassat placeringen av utrustningen i förhållande till olika marknivåer.
Skogslekparken ska gestalta en lek som ska smälta in i området men ändå vara full av upptäcksglädje och roliga aktiviteter, säger Lo Lennartsson, landskapsarkitekt vid Livsmiljö Gävle.

Utegym, grillplats och tillgänglig för alla
Det finns också ett mindre utegym och en stor grillplats men bänkar och bord och som är väderskyddad. Vissa delar i skogslekparken har en gummimatta som underlag och delar av utrustningen, som till exempel rutschkanan där man kan åka två, är valda för att öka tillgängligheten.

Konsultfirman WSP har ritat skogslekparken på uppdrag av Gävle kommun.