Plocka skräp tillsammans – var med i Skräpplockardagarna 2020!

Varje vår, runt om i landet, plockar förskolor, skolor, föreningar, privatpersoner och företag skräp i samband med Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Att plocka skräp är en viktig insats i vårt gemensamma arbete för att minska nedskräpning. En ren närmiljö bidrar till en härligare upplevelse och skapar trygghet och stolthet. 2019 slog vi rekord i Gävle med över 12 400 deltagare - hur många blir vi i år?

Officiell skräpplockarvecka i Gävle är vecka 20, alla som vill vara med får vara med och det är gratis att delta. Ni väljer själva var, när och hur ni vill plocka skräp. Anmälan sker via Håll Sverige Rents webbplats.

Behöver ni skräpplockarmaterial?

Håll Sverige rent erbjuder gratis skräpplockarmaterial till alla förskolor, skolor, barn- och ungdomsföreningar. Men nytt för i år, är att ni i verksamheterna behöver beställa materialet själva. Därefter levererar Håll Sverige rent materialet direkt till er. Det fungerar så här:

Steg 1: Anmälan
När ni anmäler en barn- och ungdomsförening, förskola eller skola, så får ni ett mejl med en kod att använda vid beställning av skräpplockarmaterial i Håll Sverige rents webbshop.

Steg 2: Beställning
Gå till Håll Sverige rents webbshop och beställ materialet med hjälp av koden. Obs! Leveransen tar ca 7–10 dagar, så beställ i god tid (senast vecka 17, om ni ska plocka skräp vecka 20).

Övriga skräpplockare
Anmäl intresse för gratis skräpplockarmaterial genom att mejla projektledare Karolina Pehrsson, e-post: karolina@visionskontoret.se. Därefter hämtar ni själva ert material i Stadshusets reception, Drottninggatan 22 i Gävle, under vecka 19–20.

Skräphämtning

Ni ansvarar själva för det skräp samlat in, sortera det gärna. För förskolor och skolor gäller att Gästrike återvinnare hämtar insamlat skräp i samband med ordinarie hämtning.

Större skräpfynd och dumpning kan ni enkelt anmäla via Gävle kommuns e-tjänst:

Vid frågor och mer information

Kontaktperson: Karolina Persson, projektledare
Telefon: 070 992 64 87
E-post: karolina@visionskontoret.se