Sportlov är inte bara sport i Gävle – och massor är helt gratis!

Hemlingbys nya häst Bergasnartten gör premiär!
Vecka 9 är det sportlov i Gävle. I årets sportlovsprogram presenterar Kultur & fritid Gävle mängder av aktiviteter – både sport och andra saker att uppleva. Och det mesta är gratis. - Det är ett tillfälle att prova på något nytt, att göra något kul på sportlovet utan att det kostar massor av pengar. Att vara ledig och prova på roliga saker under en vecka kan ge ny energi, säger Ida Pettersson, kultursamordnare och ansvarig för lovverksamheten i Gävle kommun.

En nyhet i år är en magisk sagovandring med Kultura, pyssel med inspiration från forntiden på Länsmuseet och kulturdagar i Björsjökyrkan. På Kulturskolan finns möjlighet att spela in egen musik i studio och göra animerad film.

På Barnakademin får barn stilla sin nyfikenhet i vetenskap genom att göra roliga kemiexperiment och lära sig programmera legorobotar och annat.Biblioteken har bland annat skaparverkstad, tv-spelkväll och annat skoj.

Just nu är Hemlingbybacken, skidspår och skridskobanor i Gävle öppna. Övriga vinteraktiviteter med reservation för vädret. I Hemlingby planeras ett kollo med Unga Örnar och det blir också turer med den nya hästen Bergasnartten eller med fyrhjuling med vagn i Hemlingbyskogarna.

Tisdag 27 februari arrangeras play-day i Gavlerinken Arena där barn och unga kan testa på olika idrotter.

I Gasklockorna onsdag 28 februari kl 14 blir det gratis filmvisning av ”Rum 213” som är baserad på Ingelin Angerborns populära bok. Från 7 år med vuxet sällskap.

Fritidsgårdarna är öppna och erbjuder många olika aktiviteter för olika åldrar.

Låna och hyra utrustning

Fredag den 23 februari öppnar också Sportoteket i Gävle som ligger i Gavlehovshallen där man kan låna sport- och fritidsutrustning gratis.

I Hemlingbystugan finns det möjlighet att hyra längdskidor och skridskor framförallt till barn och ungdomar.

Gävle kommuns sportlovsprogram delas ut till alla skolbarn från 6 år till årskurs 9 via lärarna i Gävle kommuns skolor.

Här finns massor av sportlovstips

  • http://www.gavle.se/sportlov
  • http://www.visitgavle.se/sv/sportlov