Speciallärare, Fridhemsskolan

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Fridhemsskolan omfattar förskoleklass, skolår 1-6, fritidshem och fritidsklubb. Skolan har i nuläget ca 360 elever. Skolan ingår i Vallback rektorsområde som består av följande F-6 skolor, Fridhemsskolan, Hemlingby skola, Staffansskolan och Sörbyskolan. Det finns en nyrustad modern högstadieskola, Vallbacksskolan. Det finns även specialgrupper med inriktningar exempelvis autismspektra och hörselklasser.

Arbetsbeskrivning

Speciallärare mot inriktning åk.1-3. Som speciallärare är du ett ett stöd i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete.Du arbetar med att ge stöd till elever i olika ämnen, enskilt i grupp och i klass. Du är arbetslagets representant i Elevhälsoteamet och samarbetar med lärarna i arbetet att identifiera elevens behov. Du följer upp de kartläggningar som genomförs i klasser tillsammans med lärare och samarbetar med rektor och övrig elevhälsopersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med vidareutbildning till speciallärare eller har erfarenhet av specialundervisning.

Vill även att du:
• Har god kännedom om aktuella styrdokument
• Ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete
• Vill utveckla dig som pedagog
• Har lätt att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
• Har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans och kommunens värdegrund

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-26
Referensnummer: UG 415/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Margareta Bergmark
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 98 32

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun