Socialsekreterare till Utredningsenhet Vuxen

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Utredningsenhet vuxens uppdrag är att med stöd av socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och behandling utreda och bedöma vårdbehov för vuxna över 18 år. Målgruppen har förutom beroende även en social utsatthet av psykisk ohälsa, bostadslöshet och arbetslöshet. Enheten har också hand om skyddsplaceringar av våldsutsatta personer och brottsoffer där polisskyddet är involverat med insatser.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett team med fokus på Gävle kommuns värdegrund: bemötande, samarbete och kvalitet. Arbetet innebär klientmöten, uppsökande verksamhet, samarbete med andra myndigheter och dokumentation. Utredningsenhet vuxen arbetar med personer över 18 år som har utvecklat ett beroende eller annan social problematik. Arbetet styrs av lagstiftning som grundar sig på frivillighet och tvångsvård, myndighetsutövningen sker med stöd av SoL, LVM och LVU. Som medarbetare har du tillgång till kontinuerlig extern handledning.

Kvalifikationer

Socionomexamen samt dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område, särskilt avseende missbruk. För att lyckas i rollen ser vi att du kommunicerar på ett tydligt och förtroendeingivande sätt så att ditt budskap når fram. Då en stor del av arbetet sker självständigt ser vi att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och körvana erfordras.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och alla medarbetare har tillgång till friskvårdsbidrag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-25
Referensnummer: SOC 2/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Annelie Mehtälä
Enhetschef
Telefon: 026-17 97 35
E-post: annelie.mehtala@gavle.se

Fackliga företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun