Förskollärare/Pedagogisk utvecklingsledare till Pingeltorps förskola

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Sätra förskoleområde är ett mångkulturellt område och i våra sju förskolor möts barn från olika kulturer och lär av varandra. Vi deltar i läsprojektet X5000 vilket innebär att vi använder bilderboken som grund för arbetet med våra styrdokument. Ett av våra största prioriteringsområden är arbetet med språk, kommunikation och skrift. TAKK ingår som ett komplement i arbetet och används både bland äldre och yngre barn. Som ett hjälpmedel i det pedagogiska arbetet har samtliga pedagoger tillgång till en egen lärplatta vilket är en del av vår IKT-satsning. På området finns olika nätverk, som består av representanter för olika ansvarsområden, där du har möjlighet att möta pedagoger från andra förskolor i Sätra. Vi arbetar aktivt för en likvärdig förskola med likvärdiga förutsättningar för alla barn.

Nu söker vi en till två förskollärare med engagemang och nyfikenhet till Pingeltorps förskola. Tjänsterna kan även erbjuda möjlighet till pedagogiskt utvecklingsledaruppdrag. På förskolan finns två avdelningar, Tuvan med barn i åldrarna 1-4 år och Gläntan med barn i åldrarna 3-6 år. Pingeltorp arbetar till stor del med musik och drama i det tematiska arbetet och även i andra dagliga sammanhang. Vi har en härlig utemiljö och närhet till skog som vi utnyttjar flitigt samt egen matlagning.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med kollegorna i arbetslaget har du som förskollärare huvudansvar för den pedagogiska verksamheten på förskolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer.

Vi söker dig som är intresserad av att vara pedagogisk utvecklingsledare på förskolan. Som pedagogisk utvecklingsledare leder och följer du upp den pedagogiska utvecklingen och kvalitetsarbetet tillsammans med chef. Du har en sammanhållande funktion på förskolan och är en viktig länk för att öka verksamhetens måluppfyllelse. Du kommer vara ett bollplank för både kollegor och chef. Utvecklingsledarna träffas regelbundet, deltar i nätverksmöten och har två tim/vecka till förfogande för sitt uppdrag.

Kvalifikationer

Examen från förskollärarutbildning. Vi vill också att du som söker
- Är väl förtrogen med läroplanen för förskolan
- Driver och utvecklar arbetet på förskolan i enlighet med styrdokumenten
- Ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete
- Ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag
- Vill utveckla dig själv som pedagog
- Har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
- Arbetar enligt Gävle Kommuns värdegrund.

Eftersom tjänsten/tjänsterna kan innebära uppdrag som pedagogisk utvecklingsledare är det önskvärt att du ser kvalitetsarbetet som en framgångsfaktor för hela förskolan.

Det är även meriterande om du har goda kunskaper inom IKT och användning av digitala verktyg som kan gynna barnens utveckling och lärande.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringsperioden så lämna gärna in din ansökan i god tid.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-29
Referensnummer: UG 009/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Kicki Larspers
Biträdande förskolechef
Telefon: 026-178753
E-post: kristina.larspers@gavle.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun