Verksamhetschef arbetsmarknadsenheten

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Näringsliv & arbetsmarknad Gävle
Gävle kommuns arbetsmarknadspolitik styrs av Näringslivs- och arbetsmarknadsnämndens uppdrag och kommunens långsiktiga vision och värdegrund.

Arbetsmarknadsenheten
Insatserna styrs av kommunens mål att få fler i studier och arbete eller hjälpa individer till rätt aktivitet och rätt ersättning. Verksamheten sker i nära samarbete med näringslivet, Arbetsförmedlingen, Vuxenutbildningen, Socialtjänsten och Försäkringskassan.

Prioriterade målgrupper är unga arbetssökande utan gymnasieexamen, vuxna arbetssökande med svag koppling till arbetsmarknaden, arbetssökande utrikesfödda och arbetssökande med funktionshinder.

Tjänstens ansvarsområde är verksamheten Praktiksamordning. Praktiksamordnings tjänster innefattar ansvar för praktik inom kommunen och i näringslivet samt arbetsmarknadsanställningar. Under 2019 kommer behovet av praktikplatser och arbetsplatser för arbetsmarknadsanställningar öka stort.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara den som är med och gör Gävle driftigare och göra skillnad i människors liv? Drivs du av att hitta nya lösningar och trivs du med att bygga goda relationer? Då kanske du är vår nya verksamhetschef.

I rollen som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten och är direkt underställd enhetschefen på Arbetsmarknadsenheten samt är medlem i enhetens ledningsgrupp.

I ditt uppdrag har du ansvar för;
• Verksamhet-, ekonomi- och personal
• Planering, styrning och ledning
• Verksamhetsutveckling
• Uppföljning och analys av behoven i verksamheten
• Att verka för förändring och utveckling utifrån målgruppens behov att möta arbetsmarknaden

Du arbetar strategiskt och har ansvaret för att bygga upp, vårda och utveckla kontakter med näringslivet och därmed skapa meningsfulla praktikplatser till målgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen och flerårig dokumenterad ledarerfarenhet samt ett genuint intresse för målgruppen. Du har tidigare erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbeten och förstår helhet och samband samt stimuleras av att arbeta på såväl operativ-som strategisk nivå. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor eller bemanningsbranschen och ett brett kontaktnät från näringslivet.

Du är en trygg och modig ledare med driv och uthållighet som bidrar till utveckling. Du har förmåga att inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare i ett ständigt pågående utvecklingsarbete. Du genererar innovativa idéer och lösningar utifrån målgruppens behov och genomför dem.

Du etablerar trovärdighet och skapar samarbete hos personer på olika nivåer i organisationen och med våra externa samarbetspartners. Du kommunicerar på ett tydligt och trovärdigt sätt och du har intresse för digital förnyelse och dialog. Du har lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

Under 2018 kommer flera nya arbetsmarknadsinsatser att startas upp. Ditt uppdrag är att säkerställa att processer och metoder runt dessa håller hög kvalité.

Kvalitet, bemötande och samarbete är de viktigaste framgångsfaktorerna i vår gemensamma värdegrund.

För mer information om oss är du välkommen att läsa mer på: www.gavle.se/Naringsliv--arbete/Arbetsmarknad/

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-28
Referensnummer: NAG 02/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Björn Häägg
Enhetschef, Arbetsmarknadsenheten
Telefon: 026-17 97 50
E-post: Bjorn.Haagg@gavle.se

Facklig företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun