Landskapsarkitekt

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Gävle växer och målet är att vi 2030 ska vara 120 000 invånare. Gävle behöver då vara en attraktiv stad där människor trivs samt vill bo, leva och verka. Samtidigt har Gävle högt ställda mål om ett hållbart samhälle. Målet är att vi ska vara en av Sveriges bästa miljökommuner. Då Gävle växer som aldrig förr krävs också att det skapas nya attraktiva boendemiljöer samtidigt som det behövs ytor för rekreation, samvaro och återhämtning i det offentliga rummet. Det gröna och blå i staden har en central roll i om Gävle är en av Sveriges bästa miljökommuner. Kom och hjälp oss arbeta mot ett mer hållbart samhälle i ett växande Gävle!

Arbetsbeskrivning

Du kommer i denna roll att arbeta med kommunens strategiska planering av det offentliga rummet och den övriga staden, ett arbete som är självständigt men som även till stor del innebär att du arbetar tillsammans med andra. Rollen innebär bland annat att ta fram områdesspecifika program, gestaltningsförslag, leda samt delta i olika stadsmiljö- och utvecklingsprojekt, handlägga olika typer av stadsmiljöfrågor, tillgänglighetsfrågor och trygghetsfrågor.
Du kommer att samverka med andra kommunala förvaltningar, politiker, konsulter, myndigheter, näringsidkare samt till stor del med invånarna.

Du kommer i denna roll ofta att arbeta med ett projektbaserat arbetssätt, vilket innebär att du både kommer att fungera som projektdeltagare och rådgivande expert men även som projektledare internt och som beställare av konsulter. Arbetet är mycket omväxlande och ger goda möjligheter till egen utveckling.

Du analyserar data både skriftligt och muntligt och presenterar idéer på ett pedagogiskt och illustrerande sätt för politiker såväl som för invånare.

Kvalifikationer

Du är utbildad landskapsarkitekt och har gärna några års erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med projektledningsmodeller, gärna XLPM, och det är önskvärt att du har genomgått en projektledarutbildning.

Du kan hantera GIS-baserade verktyg, Adobe-programmen och är van att arbeta i Office-miljö. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av projektering i cad.

Du har en mycket god förmåga att se helheter och att arbeta strategiskt. Du har god analysförmåga, vilket för oss innebär att du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor. Du arbetar lösningsfokuserat och är självgående och kan utifrån din kompetens fatta snabba beslut. Du tar egna initiativ, tar ansvar för din uppgift och ser till att slutföra uppgiften. Du kan lyssna in, förstå behov och på ett kommunikativt och idérikt sätt bidra med en lösning. Du samlar information och förvaltar kunskap som kan vara till fördel för organisationen. Du har god förmåga att hantera krav och motgångar.

Du arbetar systematiskt för att nå uppsatta mål och delar med dig av din expertis och sakkunskap till andra. Många projekt och andra uppgifter löper parallellt. För att kunna hantera det på ett bra sätt behöver du vara en strukturerad person som har förmågan att planera och prioritera dina arbetsuppgifter på både kort och lång sikt. Du har lätt att anpassa dig till nya idéer och välkomnar och bidrar till förändring.

Rollen som landskapsarkitekt ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Då du ofta kommer att arbeta i grupp men även kommer att leda grupper krävs både flexibilitet, smidighet och god kommunikationsförmåga. De projekt du deltar i får också stor uppmärksamhet hos allmänheten och i media varför din förmåga att samverka, ge service och trivas med externa kontakter är av stor vikt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Helena Werre
Trafik och tillståndschef
Telefon: 026-17 82 56

Fackliga företrädare

Maria Johansson
Vision
Telefon: 026-17 82 19

Josef Wårdsäter
Sveriges Arktiekter
Telefon: 026-17 96 18

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun