Studie- och yrkesvägledare till grundsärskolans rektorsområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Grundsärskolans rektorsområde omfattar 7 olika skolenheter i Gävle kommun.
Hos oss får du möjlighet att vara delaktig i arbetet med att forma den verksamhet som ska leda till trygga elever med hög måluppfyllelse. Din delaktighet i områdets elevhälsoarbete är en viktig del i din tjänst.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en positiv och drivande studie- och yrkesvägledare. Som studie-och yrkesvägledare stödjer, följer och vägleder du eleverna genom hela grundskoletiden. Detta innebär att du arbetar med eleverna såväl enskilt som i grupp. Du samarbetar med lärarna inom ramen för undervisningen samt informerar och deltar vid föräldramöten, öppet hus och andra informationsmöten.

Din främsta uppgift är att stödja eleverna i att fatta välgrundade beslut om studie- och yrkesval på kort och lång sikt. En stor del av ditt arbete blir därför att informera och vägleda eleverna inför kommande studie- och yrkesvalssituationer. Som studie och yrkesvägledare ansvarar du för elevernas PRAO och stöttar övrig personal i studie- och yrkesorienterande insatser som till exempel förberedelser och uppföljning av PRAO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Som person är du initiativrik och har ett stort engagemang för att informera och vägleda utifrån ett professionellt förhållningssätt. Du är positiv och utåtriktad samt har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har lätt för att skapa förtroendefulla i kontakter med elever, föräldrar, lärare, företag och organisationer utanför skolan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Britt Bergman Danielsson
Tf rektor, grundsärskolans rektorsområde
Telefon: 026-17 92 15
E-post: britt.bergman_danielsson@gavle.se

Conny Lindström
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 026 – 17 90 12

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun